Jogerősen elítélt bűnöző áll Toroczkaiék EP-listáján

A Toroczkai László vezette radikális mozgalom a napokban tette közzé az EP-választáson induló jelöltjeinek listáját: az ötödik helyen Gulya Tibor neve szerepel. A devizahiteles úgynevezett szakértőként tevékenykedő férfit tavaly márciusban a Fővárosi Törvényszék hamis tanúzásért felbujtás és zugírászat bűntettében jogerősen két év börtönre és pénzbüntetésre ítélte.

 

A szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették. A zugírászat jogosulatlanul és üzletszerűen végzett ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységre utal.

 

Gulya Tibor, aki ráadásul akkoriban rendőr volt, korábban rendszeresen teremtett magának médiaszereplési lehetőséget végrehajtásokkal terhelt tanácsadó cégével, ami bajba került devizahiteleseknek nyújtott tanácsadást.

 

Gulya azon bukott el, hogy mindezt jogi végzettség nélkül tette. A férfi termékbemutató-jellegű előadásokon szerzett ügyfeleket a cégének, de rengeteg panasz érkezett ellene, hogy „átverte” Az alanyokat a tanácsadó cég annak ellenére, hogy több százezer forintos tiszteletdíjat markolt fel egy-egy „tanácsért”.

 

(forrás: szabadhir.hu)