Jézus, a netguru: hál’ isten, apró helyett már bankkártyát is elfogad az egyház

A Szentírás szerint: „Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, és ezt mondta nekik: ’Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.”

 

Az országban egyedi és egyedüli módon a fővárosi Jézus Szíve templomban immár bankkártyával is fizethetnek a megdicsőült mennyekbe jutásért az arra hívők.

 

A templomi terminálon keresztül 500, 1000 és 3000 forintos tételekben lehet adományozni, miután az Örökkévaló irányában megnyomjuk az összeg megnevezése gombot. A jezsuita hitközösség természetesen a templom felújítására gyűjt, bár a folyószámlára érkező összegek feltehetően a személyiségi jogok miatt finoman szólva szellősen ellenőrizhetőek – ha egyáltalán.

 

Külföldön már nem ismeretlen ez a támogatási technika sőt, információk szerint az új technikának köszönhetően 90 százalékkal is megemelkedhet a befolyó összeg méretéke.

 

A meghökkentő technikai újítást a budapesti templom jezsuita közösségénél azzal is magyarázzák, hogy a nyáj főként fiatalokból áll, akik a maga természetességével nyúlnak a lelki manna után a bankkártyájukhoz. Hogy mindezt miként adózzák le, ha egyáltalán s a folyószámla nyomon követését kényszervállalkozásként, avagy korlátolt felelősségű társasági formaként kezeli-e, ha egyáltalán a szigorú, már-már jezsuita szabályrendszer alapján működő NAV – arról nincsenek hírek.

 

Mindenesetre, Isten fizesse meg – akár payPass.

 

(forrás: szabadhir.hu)