Jakab Péter üzent Gyurcsánynak és Fekete-Győrnek – cicaharc helyett a Fideszre koncentráljanak

„Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre. Borsodban október 11-én időközi országgyűlési választás lesz. A feladat: lerombolni a kétharmadot. Nőjetek fel hozzá” – írta a Jobbik képviselője.

 

Az ellenzéknek egyébként csak matematikailag van esélye: ha meg is szerzik a motorbalesetben elhunyt fideszes politikus, Koncz Ferenc mandátumát, Orbán könnyedén biztosítja úgy is a kétharmadot, hogy a Fidesz-KDNP frakció önmagában kevés ehhez.

 

Ami pedig a gödi balhét illeti, röviden a történet: a momentumos polgármester, Balogh Csaba felvetette, a DK-s és LMP-s alpolgármestert lecserélné, egy fideszes, egy momentumos és egy független jelöltet ajánlott, azt remélve, nem a fideszest támogatják majd. A DK erről nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, ami a Momentum szerint manipulált volt. A DK szerint nem az az igazi kérdés, hogy vágott volt-e a felvétel vagy sem, hanem hogy Balogh fideszes alpolgármestert akart. Időközben fideszes támogatással felfüggesztették a polgármestert Gödön, az üzengetés a végén pártelnöki szinten zajlott.