Iványi Gábor szerint félreértették: ő nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is

Dobrev Klára Facebook-oldalán csütörtökön jelent meg az a videó, amelyben Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevű egyház elnök-lelkésze beszél arról, hogy támogatja a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltjét.

 

A lelkész most a Klubrádióban pontosította a szavait, amelyeket szerinte félreértettek. Ő ugyanis nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is. A Telex a Megbeszéljük pénteki adásából idézte Ivány szavait, aki azt mondta: „Elvben nekem nem lenne szabad pártosan egyik fél mellett sem lándzsát törni mint lelkésznek vagy pláne mint egyházvezetőnek, ez egy elvárás velem szemben, de én mindazoknak, akik kérték, adtam ilyen nyilatkozatot, adtam Márki-Zay Péternek is, és talán az félreérthető, hogy ezt nem tettem teljesen világossá.”

 

„A kéréssel ellentétben nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát. A magyar nyelvben vannak olyan mondatok, amiknél a hangsúly is fontos, és itt is, tehát én támogatom mind a három olyan indulót, akik között szerintem el fog dőlni, hogy ki az, aki a jövőben a miniszterelnök-jelölt lesz.”

 

Iványi Gábor Karácsony Gergelyt tartja még esélyesnek, de mindhármukat egyformán támogatja, és bízik benne, hogy bármelyikük nyer is, a többiek egy emberként állnak majd be mögé.

 

„Mindhárman kiváló emberek, fiatalok, kitűnő szakmai tudással rendelkeznek, tapasztalatokat szereztek az irányításban, jól mérik fel a rájuk váró feladat kivételes nagyságát. Egyen-egyenként mindhármójukat alkalmasnak vélem arra, hogy az országot 2022 után vezessék, és bízom abban, hogy egyetértenek” – méltatta a jelölteket Iványi Gábor.