Itt mindenkinek elment a józan esze...?

„A Vitézi Rend Csongrád-Csanád, Békés Vármegyei Törzskapitánysága meghívta a Magyar Csendőr Bajtársi Egyesületet Vitéz Nagybányi Horthy Miklós kormányzó úr születésének 156. évfordulójára megtartott rendezvényre. A megemlékezés helyszíne a szegedi Szent Rókus-templom és templomkert. A rendezvény 2024. június 15-én 9 óra 30 perckor kezdődik."

 

Igen, a Vitézi Rend Csongrád-Csanád vármegyei törzskapitánysága Horthy emlékhelyet avatott fel Kiss-Rigó László püspök engedélyével és támogatásával Szegeden...

 

"A Szeged-Rókusi nagytemplom kertjében (Szeged belvárosában) felavathattuk Túri-Török Tibor szobrászművész Horthy domborművét. A megemlékezésen lehetőségünk nyílt az emlékezés koszorúját elhelyezni a Kormányzót mintázó domborműnél” – írta a Facebookon a Magyar Csendőr Bajtársi Egyesületet.

 

Itt arról a Horthy Miklósról van szó, aki lepaktált Hitlerrel, aki hadat üzent a Szovjetuniónak és az USA-nak, es akinek a kezén legalább 1 millió magyar ember vére szárad. 600 ezren közülük Auschwitz gázkamráiban végezték. (Azt már nem is említem, hogy az amerikaiak letartóztatták, de Sztálin barátja kimentette a gyilkos köpönyegforgatót, hátha még jó lesz valamire...)

 

Es ezt az embert manapság nyíltan ünneplik Szegeden. Ellenzéki politikusnak nincs ideje arra, hogy ezzel foglalkozzon, most az a fontos hogy egymást csepüljék. A médiában is alig esik erről szó, inkább pletykákkal foglalkoznak.

 

Az Orbán-rezsim ma már nyíltan a fasizmus szimbólumrendszerével operál és nem lepne meg, ha hamarosan dr. Goebbels is emlékművet kapna. Azt gondolom, Rogán Antal szponzorálná.

 

Mint tengerentúli látogatónak, egyre gyakrabban az az érzésem, hogy egykori kishazámban mindenki elveszítette a józan eszét...