Itt a pihenés ideje! Szuper belföldi és külföldi tippek hosszú hétvégékre

Az őszi hétvégéknél nincs is jobb alkalom, hogy bepakoljuk a túrabakancsokat és túrázzunk a belföldi és külföldi meseszép tájak lankáin. Mielőtt útra kelnénk, a Genertel Biztosító utazós tippjeit mindenképp érdemes átnézni, hogy baj esetén is tudjuk mi a teendő, illetve felkészülten tudjunk útnak indulni. Az sem árt, ha a megfelelő utasbiztosítás megkötésére is gondolunk időben.

 

Őrség

 

A dunántúli régióban élőknek nem kell messze menni, hogy csodaszép tájakon barangoljanak, hiszen az Őrségi Nemzeti Park szépségének a környéken nem akad párja. Számtalan tanösvényen barangolva fedezhetjük fel a park szépségeit. A rengeteg látnivalót érdemes több napra elosztani, hiszen bőven akad belőlük.

 

Bokodi Lebegő Falu

 

Valószínűleg mindenki látta már képeken ezt a csodaszép facölöpökre épült házairól ismert települést. Bokodon az erdő összeér a horgásztóval, melynek partján hangulatos kis mólók vezetnek a házikókhoz. Nemcsak a mesebeli kis falut célszerű megszemlélni, hiszen a közeli Bakonyalján is rengeteg lehetőségünk van a kirándulásra.

 

Villány

 

A borok szerelmeseinek Villány kiváló úticél, hiszen a kirándulás így összeköthető egy jó kis borkóstolással. A környéken számos tanösvény található, melyeken kényelmesen körbejárhatjuk a történelmi borvidéket.

 

Erdély

 

Hosszan lehetne ecsetelni, hogy Erdély gyönyörű vidéke mennyi ékszerdoboz szépségű tájat rejt. Egyet kiemelve, a Torockói-hegységben fellelhető Székelykő nevű kopár szikla különös tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanis Torockó falvából tekintve az lehet az érzésünk, hogy kétszer kel fel a nap. 

 

Itt ugyanis miután felkel a nap, hirtelen takarásba kerül a hegy által, azaz újra eltűnik, hogy aztán ismét felbukkanjon. A falu főteréről induló kék+ jelzésű túraútvonal egyenesen a Székelykőhöz vezet, ahonnan meseszép kilátásban lehet részünk.

 

Horvátország

 

Déli szomszédunkhoz nem csupán a tenger miatt érdemes ellátogatni, hanem a lenyűgöző Plitvicei-tavak és a hozzátartozó vízesések miatt is. Minden évszakban elképesztő látványt nyújt a tizenhat tó és a körülbelül százkilencven-kétszáz vízesés.

 

Ausztria

 

Az alpesi táj bővelkedik a természeti szépségekben. Például a Felső-Stájerországban található Zöld-tó igazán különleges kirándulóhely. A tó türkizkék és smaragdzöld színei ámulatba ejtik az idelátogató turistákat, ahogyan a legendásan tiszta víz is, hiszen akár ötven méteres mélységbe is le lehet látni. Az már csak hab a tortán, hogy a parton sétálva csodaszép látványt nyújt a Hochschwab hegység panorámája.