Itt a bizonyíték, hogy hazug kormányblöff a nemzeti konzultációs kérdőívek „sikere”

Hadházy Ákos és Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) két társelnöke csütörtök délután és koraeste lehetőséget kapott arra, hogy a helyszíneken győződhessenek meg arról, amit a Fideszes államtitkár, Dömötör Csaba mondott, miszerint a Soros-terv konzultációja során 1,7 millió válasz visszaérkezett. 

 

A program elég szorosra sikeredett, mert a főváros csúcsforgalmi időszakában kellett – előre megadott időpontokra – odaérni az adott helyszínekre. Az „akadályversenyre” szűk másfél órát adott a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

 

 

„Hadházy Ákos harcostársammal lelepleztük a kormány kamu konzultációját. Rogánék iszonyatosan kevés időt adtak arra, hogy az egyik helyszínről eljussunk a következőre. Biztos azt gondolta, mi is helikopterrel járunk, ennek ellenére sikeresen végigmentünk a kérdőívek feldolgozásának minden stádiumán. Nyoma sincs 1,7 millió ívnek, ráadásul három helyszínen, három különböző számot hallottunk, miközben sehol sem tudtak egy összesítést adni arról, hogy mikor mennyi ív érkezett be” – foglalta össze tapasztalatait közösségi oldalán Szél Bernadett.

 

Hadházy Ákos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy először a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.  VIII. kerületben lévő telephelyére mehettek, ahol az újságírók csak a kapuig kísérhették őket, felvételeket bent kizárólag a Kormány.hu fotósa készíthetett. Itt válogatják szét a postáról dobozokban érkező leveleket, de a társelnöknek nem tudtak semmilyen dokumentációt felmutatni arról, hogy egy nap alatt mennyi érkezik be ezekből.

 

A következő „állomás” a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. zuglói telephelye volt, ahol a konzultációs íveket és a visszaküldők adatait tartalmazó lapokat válogatják szét. A feldolgozott ívekről itt sem tudtak nyilvántartást bemutatni.

 

A XIV. kerületből ismét a VIII. kerületbe, a Kopint Datorg Kft. irodájába vezetett az út, ahol a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végzik. Nyilvántartást itt sem mutattak meg.

 

Hadházy Ákos így összegezte tapasztalatait közösségi oldalán.

 

„Csak annyi dobozt láttam, amibe nagyjából 900 ezer levél férne el. Mivel azonban mindenhol csak 15 percet kaptam és a dobozok közül csupán egybe nézhettem bele, ez a szám is nehezen hihető, sőt: biztosan állítom, hogy kamu az egész. Egyik helyszínen sem tudtak ugyanis arról mutatni bármilyen nyilvántartást, még egy nyomorult kockás lapot sem, hogy hány doboz érkezett be hozzájuk az adott napon és hány távozott. Ráadásul a Koping Datorg ügyvezetője elszólta magát: azt mondta, hogy november 13-án, hétfőig maximum 400 ezer ív érkezhetett be, de dokumentummal még ezt sem tudta bizonyítani. Dömötör államtitkár azonban már 11-én 1,1 milliós számról beszélt. Hazugság az egész, de nem ez a legnagyobb hazugság, hanem az, hogy a menekültkrízis Magyarország egyetlen problémája lenne.”

 

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala