Ismét beindult a névradír: 160 megállót írnak át

Több mint 160 autóbuszmegálló nevét változtatta meg a Komárom-Esztergom és Fejér megye területén a menetrendszerinti közlekedést ellátó Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK Zrt.).

 

Azoknak az utasoknak, akiknek a bérlete ezektől a megállóhelyektől érvényesek, 100 forintért kénytelenek voltak átíratni az utazási dokumentumaikat. A pénztáraknál való sorbanállás kényelmetlenségén túl érthetetlen, hogy akár csak egyetlen forintot is kelljen az utasoknak azért fizetniük, mert egyeseknek átnevezéshez volt kedvük.

 

A legtöbb megállónévnél csupán csak annyi a változás, hogy a település is bekerült az elnevezésbe. Máshol megszűnt intézmények helyett utcanevek állnak a régi elnevezések helyett. Megint máshol, például Esztergomban, a Tesco áruházzal bővítve lett egy megállóhely neve. Szintén Esztergomban, az új megállóhelynevek között Eszperantó utcát és Május 1 utat is találunk.

 

Kevésbé hangulatos, hogy ebben a városban az Óvoda köz helyett Honvédtemető utca lett egy megállóhely új neve. Szintén érdekes az oroszlányi Szent Borbála forduló átnevezése „Wescast”-ra.

 

Az eddig meghagyott Leninmajor elnevezés sem él tovább, a megállóhelyet ezentúl Bakonysárkány Vértessy Ferenc utcának hívják.

 

Kertész Z István/kép: Fortepan