Ingyenparkolást kényszerít a fővárosra a kormány

Az önkormányzatoknak az augusztus 20-i ünnep állami szervezőjétől kell engedély kérniük, ha maguk is hasznosítani akarják a területüket – írja az Mfor a parlament törvényalkotási bizottságának javaslatai alapján.

 

Az előterjesztő az épített környezet alakításáról szóló törvénybe foglalná, hogy a közelgő ünnepre tekintettel az állam mellett a fővárosnak, illetve a kerületi önkormányzatoknak is ingyenesen kell átengedniük augusztus 15 és 25 között a javaslatban meghatározott közterületeket az állami ünnep szervezője számára.

 

A módosító a világörökségről szóló törvény alapján meghatározott fővárosi világörökségi területeket, az Árpád híd, a Petőfi híd, a Rákóczi híd, a Margitsziget és az Óbudai-sziget területét érinti.

 

Továbbá a közterület tulajdonosa csak az állami ünnep szervezője felé tett előzetes értesítés alapján engedélyezheti a terület használatát más célokra ebben az időszakban. Tehát az ingyenes használat törvénybe foglalása mellett az egyéb hasznosítást is a szervező engedélyéhez kötnék.