Így tervezz névjegykártyát

A kártya anyaga, a színek és a formák és persze a rajta szereplő szöveg mind mind fontosak. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy hányat érdemes nyomtatni egyszerre… Ebben a cikkben segítünk eligazodni a névjegyek világában.

 

Mi szerepeljen a névjegyen?

 

Amennyiben nem a CarndInMove elegáns névjegye mellett tetted le a voksodat, ami – mivel digitális – szinte tetszőleges mennyiségű információt tartalmazhat rólad, el kell dönteni, mi szerepeljen a névjegyeden.

 

A neved ugye mindenképpen, ezzel kapcsolatban sok gondolkodnivaló nincs, a pozíciód viszont már bonyolultabb kérdés. Ha ettől beazonosíthatóbb vagy, egyértelművé válik amit és amilyen hatáskörrel képviselsz, érdemes lehet helyet szánni neki.

 

A céges logó szintén kötelező elem. Nagyobb vállalatnál erőt sugároz, de kisebb cégek esetében is átadhatsz vele vizuálisan fontos információkat, tehát többet ér ezer szónál.

 

A logót kiegészítheted a cég szlogenjével is, de csak ha nagyon muszáj, vagy tényleg segít a beazonosításban.

 

Az elérhetőségeid nem kérdés, hogy szerepeljenek a kártyán, méghozzá lehetőleg az összes. Telefonszám, e-mail cím, weboldal, sőt, esetleg még a közösségi oldalak is.

 

Dizájnelemek

 

Ma már nem kell kizárólag a klasszikus formákban gondolkodnod, a különleges motívumok sokkal könnyebben elérhetőek, mint bármikor eddig. Akár az egész névjegykártyát építheted egy ügyesen választott formára. Egy dologra viszont figyelj, se neked, se a partnered számára ne jelentsen nehézséget a tárolása, illeszkedjen tárcába, névjegytartóba. Érdemes az európai sztenderden, azaz 85 × 55 mm-en belül maradni.

 

A papír kiválasztása is rengeteg lehetőséget rejt magában. Lehet vastag, vékony, fényes, matt, nyomtathatsz rá egyoldalasan, vagy mind a két oldalra.

 

Vannak újrahasznosított papírból készült kártyák is, ami tényleg jó döntés lehet a fenntarthatóság szempontjából, de van, aki fára, üvegre, esetleg vékony műanyagra szeretné nyomtatni a kártyát, dönthetsz így te is.

 

Hol nyomtass?

 

Manapság szinte bárhol, hiszen rengeteg nyomda vállal névjegykészítést, a lényeg, hogy minden részletet alaposan egyeztess, hogy a végén ne érjen meglepetés. A névjegykártyád tervezőjét is megkérdezheted, biztos vannak bevett helyei, ahol kompromisszumok nélkül megvalósítják az általa tervezett névjegyet.

 

Persze választhatod azt is, hogy nem nyomtatsz sehol, mert a fenti cikk alapján túl bonyolultnak tűnik elmerülni a papíralapú névjegyek világában. Szerencsére van egy olyan online is működő megoldás, amely még különlegesebbé, és praktikusabbá teheti a kapcsolatteremtést.

 

A digitális névjegykártya korszerű és hatékony kapcsolatteremtést tesz lehetővé, tervezés, nyomtatás, hosszas utánajárás nélkül. Pusztán a telefonok összeérintésével, az összes fontosnak vélt adatod átadható a másik félnek, amit aztán egy gombnyomással lementhet.