Így szárnyal az átlagfizetés – brutális emelések az államtitkárok fizetésében

Az évekkel ezelőtt beígért karcsú kormányapparátusban jelenleg 112 helyettes államtitkár, 11 közigazgatási államtitkár, 59 miniszteri biztos, 13 kormánybiztos ügyködik éjt nappalá téve a haza üdvéért („akarta a fene”).

 

Eddig bruttó 748 ezer forint volt a helyettes államtitkárok havi fizetése. Ezt 30 százalékkal emelhették meg 972 ezer forintra, amit az utóbbi időben a legtöbben meg is kaptak.

 

A helyettes államtitkárok így többet keresnek, mint a főnökeik, vagyis az államtitkárok, akiknek az ősz folyamán 30 százalékkal emelték a fizetését 1 millió 296 ezer forintra.

 

A miniszteri biztosok eddig szintén 748 ezer forintos fizetést kaphattak a munkájukért, most ők is megkaphatják az 1 millió 300 ezer forint és 1 millió 650 ezer forint közötti illetményt, mivel a díjazásukat a helyettes államtitkárokéhoz kötik.

 

A kormánybiztosok fizetése 500 és 900 ezer forint közötti mértékben emelkedik, a közigazgatási államtitkároknak pedig kétszáz- és hatszázezer forint között, így meghaladhatja a kormányfőét is: az illetményük alsó határa bruttó 1,5 millió forint lesz, amennyi a miniszterelnöki illetmény is, a felső határ pedig 1,9 millió forint.

 

(forrás: szabadhir.hu)