Így kényeztesse házi kedvencét!

Nem kell aggódni, nincs szó semmilyen extra kiadásról, viszont összeszedtünk pár apróságot, amit nem árt neki beszerezni, mint a kutyaruha, a póráz, a játék vagy éppen az etető- és itatótálak. 

 

Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelésre van szüksége egy bundásnak. 

 

Alapvető eszközök

 

A Pamutlabor Pólónyomda kutyaruhái nem véletlenül kerültek be a kínálatba, hiszen ők tudják, hogy egy kedvencnek mennyire fontos egy saját darab. Amellett, hogy a kisebb kutyákat a hidegebb időben melegen tartja, egyedivé teszi őket. A könnyen mosható pólók számtalan mintával, felirattal kaphatóak, ráadásul összesen négy méret közül válogathatunk, így akár még a nagyobb testű állatok számára is beszerezhetünk saját kutyaruhát. 

 

Miért ne fejezné ki önmagát egy kutya? A pólókra bármilyen szöveg vagy minta kerülhet, sőt, lehetőség van arra, hogy a gazdi és az állat összeöltözzön. Az 50% pamutból és 50% poliészterből készült változat ¾-es ujjkialakítást kapott és csúcsminőségű digitális nyomtatással készül, így a minta sokáig élénk színű marad. Könnyű tisztítani, hiszen 30 fokon bármikor mosható. 

 

Új környezet

 

Mikor egy kutya új környezetbe érkezik, akkor igen fontos, hogy egy biztonságos és puha fészek várja otthon. Az első időkben a kicsik sokat alszanak, sokat felfedeznek, így egy kényelmes és biztonságos kutyafekhely mindenképpen fontos eszköz lesz. Főleg a kölyökkutyáknak fontos az állandóság, így jó szolgálatot tehet kezdetben egy puha pléd, aminek otthon- és gazdiillata van. Ettől függetlenül nem árt egy kutyaágy, így tudja, hogy hol a helye, ahova bármikor elbújhat.

 

Emellett kelleni fog etető- és itatótál, lehetőleg megfelelő méretben. Egy nagyobb testű állatnak nem lesz elég egy kis tál, amiben a tápot kapja, hiszen folyamatosan újra kellene azt tölteni. A vízből is jó, ha bőven van előtte, de jó, ha rendszeresen cseréljük azt, így nem melegszik meg. Lehet műanyag, kerámia, esetleg fém, attól függően, hogy melyik tetszik meg nekünk. Gyakori kiránduláshoz pedig mindenképpen vegyünk egy hordozható itatót, amiből a séta során is bármikor ihat.

 

Póráz és játék

 

Minden kutya szeret játszani, legyen az kicsi vagy nagy, rágni, futkározni mindegyik állat imád. Legyen szó otthoni elfoglaltságról, esetleg a természetben való rohangálásról. Otthonra megteszi egy kötél, egy labdra, utcára viszont egy póráz kíséretében vihetünk magunkkal frizbit, esetleg bármilyen eldobható játékot, amit aztán megtanítunk neki, hogy visszahozza hozzánk. Fogzás esetén pedig jó szolgálatot tehet egy kötél, amit bármikor rágcsálhat, így nem a kanapé vagy a cipőnk bánja.