Idősotthonba költözött a rendszerváltás külügyminisztere, Kovács László

A lap beszélt is veterán szocialista politikussal, aki jókedvűen újságolta, hogy a hír igaz, de a költözésének körülményeiről nem árult el részleteket.

 

Kovács otthona a napilap szerint Budapest egy csendes, nyugodt, zöldövezeti részén fekszik, a volt pártelnök pedig kiemelt ellátásban részesül. Ezt a Blikk úgy írja le, hogy “az intézmény vezetői és a személyzet lesik minden kívánságát”.

 

Kovács egy egyágyas, fürdőszobás apartmanba kerül, ahol a napilap megfogalmazás szerint “szinte szállodai körülmények között élhet”, napi háromszori étkezést biztosítanak számára, takarítják a szobáját, mosnak, vasalnak rá, de igény szerint be is vásárolnak neki.

 

Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért (ez ráadásul nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség. Emellett egyéb szolgáltatásokhoz is hozzájuthat a bentlakó, de ez már a Blikk szerint pluszpénzbe kerül. Az egyéb szolgáltatások közé tartozik a fodrászat, a manikűr, pedikűr és a kozmetika.

 

Kovács László 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult, legutóbbi, az Indexnek adott interjújában azt mondta, olykor még kikérik a tanácsát a pártban, de úgy látja, ennek sok foganatja nincs.