Idén 1,3 milliárdba kerülhet az augusztus 20-ai tűzijáték

Az egyik az Antenna Hungária Zrt., ők tavaly nyáron nyerték el a kommunikációs hivatal 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretszerződését. A másik meghívott a Valton-Sec Zrt., amelynek kisebbségi tulajdonosa Bessenyei István, aki jó viszonyt ápolt az egykori Rogán-házaspárral. A harmadik a Network 360 Reklámügynökség Kft. annak a Csetényi Csabának a cége, aki hosszú éveken át sikeresen pályázott állami kommunikációs tendereken.

 

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az idei tűzijátékot meglehetősen grandiózusra tervezik, az áráról azonban eddig nem voltak pontos információk. Most a 24.hu szúrta ki az Elektronikus Közbeszerzési  Rendszerbe feltöltött dokumentumokban található szerződéstervezetben, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) nettó 1,3 milliárd forintos becsült árral számolt.

 

A tűzijáték ára egyébként a többszöröse lesz a korábbiaknak. Az elmúlt években 210-220 millió forint körüli összegből hozták ki.

 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hétfőn arra hívta fel a figyelmet, hogy a háromnapos Szent István-fesztiválra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. A főpolgármester azt is kiemelte, hogy a Lánchídról szóló mérnöki jelentés szerint a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben hozzájárultak az augusztus 20-i tűzijátékok.