Húsvétvasárnap is éheztek Debrecenben - önköltségen segített két civilszervezet

Az esős idő ellenére több mint 200 rászoruló ünnepét tudták szebbé tenni. Az ünnepi menü töltött káposzta volt, húsvéti kaláccsal, egy - egy húsvéti tojással.

 

Hajléktalanok, kisnyugdíjasok, kisgyermekes családok, egykor szebb napokat látott közmunkások várták türelmesen, hogy sorra kerüljenek.

 

 

A hangulat komor volt, mint az időjárás, hiszen saját nyomorával senki sem szeret dicsekedni. Szomorú szemű, megfáradt emberek, arcukon a kilátástalanság. Legtöbbjüknek esélye sincs arra, hogy kilábaljon jelenlegi helyzetéből, és emberhez méltó módon éljenek. Nagyon sokan ételhordóval jöttek, otthon maradt családtagjaiknak vitték az ebédet. Volt olyan család, akik nyolc főre vittek haza ételt.

 

Tudjuk, nem pótolhatjuk az otthon melegét, de hisszük, hogy ha egy rövid időre a térre kilátogató embertársaink, elfeledték a napi gondjaikat, Embernek érezhették magukat. Számukra sajnos az ünnep is csak egy hétvége a sok közül, amikor nincs mit enniük. Tisztában vagyunk azzal is, hogy egy-egy ételosztással nem tudjuk a szegénységet, az éhezést megszüntetni. De örülünk, hogy segíthetünk, hiszen adni jobb, mint kapni.

    

A nyuszi is kilátogatott az ételosztás helyszínére, egy kis ajándékkal tudtunk kedveskedni a szüleikkel érkező gyermekeknek. A költségeket a kis közösség tagjai saját zsebből fizették, ki-ki ’tehetsége’ szerint járult hozzá a büdzséhez” – nyilatkozta Tukoráné Kádár Ibolya, egyesületi elnök.