Hullanak a madarak az 5G miatt...?

Az Epovhtimes portál azt tette közzé, hogy az 5G tesztelésekor Hollandiában nem kevesebb, mint 298 teljesen egészséges madár hullott el. A hírek szerint két hágai parkban is találtak feltehetően ugyanakkor elpusztult madarakat, a Huijgenspark egyes részeit ezután lezárta a rendőrség, és megtiltották a kutyák sétáltatását is.

 

A tetemeket megvizsgálta a holland élelmiszerhatóság, a Wildlife Health Center és a Wageningen Egyetem állatorvosi laboratóriuma is. Megállapították, hogy az elpusztult madarak nem voltak betegek, egyszerűen lehullottak a fákról. Sharon Lexmond a De Wulp Bird Sanctuary-tól elmondta, hogy a madarak valószínűleg szívmegállás miatt haltak meg.

 

Csak egy héttel később derült fény arra, hogy a HS Tele Center tetején röviden a madarak elhullása előtt új mobiladót építettek, ami alulról nem látható.

 

Bizonyítani még nem sikerült a dolgot, az viszont kiderült, hogy a teszt 7.4 GHz-es csúcsfrekvencián történt, ami 4,05 cm-es hullámhossznak felel meg, ez pedig képes rezgéseket létrehozni a szervezetben – írja az agraroldal.hu.