Horrormocsok a balatoni vendéglőben – 4 évvel ezelőtti(!) élelmiszert is találtak

Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

 

A fellelt termékek között akadtak 2014-ben és 2016-ban lejárt minőség-megőrzési idejű, valamint nem nyomon követhető élelmiszerek, emiatt a szakemberek összesen 120 kifogásolt tételt vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

 

Az eljáró hatóság a helyszíni ellenőrzésnél megállapították, hogy a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.

 

Az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét.

 

A Nébih a jogsértési listáján ezúttal is közzétette a vállalkozás pontos nevét, címét:  Radics János balatonboglári Kikötő Falatozójára került lakat.