Hónapról-hónapra nő a sor - ételosztás Debrecenben

Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, forró teával vártak minden rászorulót. A mínusz hét fok s a nagy szél ellenére jóval több mint száz ember állt a sorban a töltött káposztáért, a friss kenyérért. A kegyetlen időben örültek a forró teának is.

 

A sorban, ahogyan eddig is, már nem az utcán élők voltak a többségben: sok kisnyugdíjas, egzisztenciáját vesztett-egykor jobb napokat látott-közmunkás várta, hogy sorra kerüljön.

 

A legszomorúbb talán az ételre váró kisgyermek látványa volt. A tapasztalatok szerint mind több a gyermekes család az ingyen ételre várók között. Az iskolában hétfőtől, péntekig kapnak ellátást a gyerekek, de a hétvégén számos család sajnos nem tud megfelelően gondoskodni a gyermekeiről:

 

„Elszorul a szívünk, amikor arra gondolunk, mi várhat ezekre a kisgyermekekre, ha már életük első éveiben is nélkülözniük kell.

 

Tisztában vagyunk, hogy segítségünk csak csepp a tengerben, sajnos nem tudjuk a szegénységet, a nyomort megszüntetni. De tesszük, amit hitünk, emberségünk megkövetel, mert tudjuk: mindig jobb adni, mint adni. Ha csak egyetlen felebarátunk vasárnapját tettük könnyebbé, akkor már megérte” – nyilatkozott a helyszínről Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület elnöke.