Holnaptól meghosszabbítják a kijárási korlátozást

Miután a tapasztalatuk az volt, hogy sikeres volt az együttműködés az önkormányzatokkal, ezért az önkormányzatok szombat 0 órától vasárnap éjfélig tartó időre megkapják azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterületek használatának rendjét. Gulyás hozzátette, a kormány eddig 500 milliárd forintot költött a járványügyi védekezésre. A jelenlegi helyzet heti 200 milliárd forintos GDP-csökkenést eredményez az országnak – számolt be a 24.hu.

 

Az érettségik május 4-én kezdődnek és nagyjából két hétig fognak tartani. Idén csak azok érettségiznek, akiknek szüksége van a továbbtanulásra, előrehozott érettségire nem lesz lehetőség. Alapvetően csak írásbeli érettségi lesz, kivéve azoknál a tantárgyaknál, amelyeknél írásbeli vizsgára nincs lehetőség.

 

Az érettségi lebonyolítását úgy kell majd megszervezni, hogy egy teremben ne legyen 10 diáknál több és közöttük legalább 1,5 méteres távolság legyen. Gulyás hozzátette, hogy aki úgy dönt, annak nem kötelező most érettségiznie, mert ősszel ugyancsak lesznek vizsgák.