„Hol vagytok megafonosok, hol vagy Nagy Feró, Tóth Gabi...?!”

Volt állami gondozottként pontosan tudom, milyen visszaélések fordulhatnak elő egy intézmény falain belül. Abuzálás, sikkasztás, korrupt igazgató, eltűnt pénzek, fizikai bántalmazások és igen, a pedofília.

 

Épp egy ilyen visszaélés miatt hoztam meg életem legrosszabb döntését.

 

Amikor az intézetben azt mondtam az igazgatónak, hogy tudom, az egyik növendék és nevelő között intim kapcsolat van, akkor engem hülyének tituláltak és a pszichiátriára zárattak. Később közös gyermekük született, meglehet ma is együtt élnek. Azóta sem kért tőlem senki elnézést, pedig bolondnak hittek és amikor minden borult körülöttem, gyerekként az egyetlen megoldásnak azt láttam, ha eldobom magamtól az életem. Nem sikerült. Szerencsére.  Én ezt nem hívnám pedofiliának, sem zaklatásnak, de visszaélésnek mindenképp.

 

Egy pedagógus szellemi fölénye egy állami gondozott gyerekkel szemben bírhat olyan befolyással, ami végül arra engedi következtetni a fiatalt, hogy neki nincs más opció, csak az őt befolyásoló felnőttel való közös lét. A nevelő pedig ezt kihasználva magához láncolja a növendékét. A szóban forgó srác volt az első szerelmem. Nagyjából mindenben az elsők voltunk egymásnak.

 

Aztán végül egyszer csak azt mondta legyünk inkább barátok. Nem sokkal később kiderült ki miatt mondta ezt. Én ezért nem haragszom. Tinik voltunk. De a nevelőnk főiskolát végzett felnőtt. És a többi nevelő is, akik nem hittek nekem és belekergettek egy öngyilkossági kisérletbe.

 

Ma már rájuk sem haragszom. De azért mindig sebek tepődnek fel, amikor előjön egy ilyen téma. A köztársasági elnökasszonyra viszont haragszom. Karácsonykor a bicskei gyermekotthonnak is vittem adományokat. Beszélgettünk. Ott még nem felejtették el a történteket.

 

 (Osváth Zsolt)

 

A kormány golyóstolla azonban úgy döntött, hogy megkegyelmez valaki olyannak, aki a Kúria szerint is támogatta az intézmény pedofil vezetőjét és növendékeket zsarolt, próbált meggyőzni, hogy vonják vissza a vallomásukat.

 

Most ez az ember szabad. A pápára hivatkozva. A demens vénemberre, ahogy Bayer úr mondta. De nem csak, hogy szabad. Ó nem ám. A priusza törölve és most figyelj: bármikor visszamehet gyermekek közé dolgozni. De aggodalomra semmi ok!

 

Könyvek befóliázva, Brüsszel megállítva, a suliban egy szó sem lehet a melegekről, este 22h előtt meg sem jelenhetünk a tévében a témában és örökbefogadni is nehezebb mint gyerekeket abuzálni egy intézmény vezetőjeként. Így van ez rendjén. Meg vannak védve a gyerekek. Ha kell még fél millióra is büntetnek valakit, aki a meztelen képükkel üzérkedik. Drákói a szigor drága katám! Azt mondja a kegyelmes asszony, hogy minden ilyen döntés felvet kérdéseket, hogy természeténél fogva megosztó.

 

Véleményem szerint megosztó lehet a pacal, a melegházasság, megosztó, hogy a férje egy okj-s tanfolyam után atyaúristen lehet a honvédségnél. De a pedofília, annak pártolása még a legelvetemültebb fidesz szavazóknál sem lehet megosztó.

 

Hol vagytok megafonosok? Kossuth díjra váró hírességek? Hol vannak a Bohárok, Apátik, a Nagy Ferók, a Tóth Gabik? És a Tv2 híradósai? A Bors, a Mandiner és a Metropol firkászai? Hol vagytok most, amikor egy emberként kéne kiállni és azt mondani, hogy el a kezekkel a gyerekeinktől? Vagy az csak a melegekre vonatkozik?

 

Nehéz ebbe nem politikát látni, pedig nem érdekel, hogy milyen színekben történik ez.  Ha ezt a Gyurcsány, a Márky, a Karácsony vagy bárki tenné a másik oldalról ugyanúgy azt mondanám: „elmész a büdös picsába!” Én nem a lemondását követelem az asszonyságnak. Nem lóg bilibe a kezem. Viccelsz? Ebben az országban? Ahol két színész majdnem szörnyethalt és a felelős igazgatónak könyörögtek, hogy maradjon.

 

Én azt kérem üljön le a "családok védelmezője" a sértettekkel. Hallgassa végig, hogy hány snickers járt a sexért? Mennyit kaptak a simogatasért? Mire gondoltak közben? Hogy élnek most emiatt? Felriadnak még éjjel? Működik a párkapcsolatuk? Üljön le azokkal a gyerekekkel, akiket Bicske díszpolgára Vásarhelyi János megerőszakolt. Egy féreg szabadon jár! Kónya Endrét drága katám kiengedte. Közétek. Közénk. Vigyázzatok a gyerekeitekre, mert akárhány óriásplakát is hirdeti, más nem fog!

 

Végtére a tanulság az, hogy elkövethetsz te bármit, ha jön a pápa katám megkegyelmez. Remélem egy ideig nem jár erre.