Hogyan válasszunk dohányzóasztalt a nappalinkba?

Ha fel kellene sorolnunk, hogy melyek azok a bútorok, amik nélkül nem tudjuk elképzelni a nappalinkat, a listán valószínűleg a dohányzóasztal is szerepelne. Elvégre egy olyan bútordarabról van szó, aminek a jelenléte sok helyzetben hasznunkra válik.

 

A repertoár ma már meglehetősen színes, amire tökéletes bizonyítékot ad a MÖBELIX dohányzóasztal kínálata, ahol mindannyian kiválaszthatjuk a tökéletes darabot. A kérdés legfeljebb az, hogy mi alapján hozzuk meg a döntésünket, illetve mire figyeljünk oda keresgélés közben? Ehhez adunk most egy kis segítséget cikkünkben. 

 

Biztos szükség van dohányzóasztalra?

 

Aki valaha keresett már a lakásába illő bútordarabot, amit nem talált meg azonnal, pontosan tudja, hogy előbb vagy utóbb felmerül a kérdés: “biztos, hogy szükségem van nekem erre a tárgyra?”. Így hát, nem meglepő, ha ez a dohányzóasztal kapcsán is megtörténik, bár ez esetben a válasz egyértelmű: igen, mindenképp! 

 

Elvégre egy olyan bútorról van szó, ami vízszintes felületet biztosít ahhoz, hogy letegyünk bármit - például egy könyvet, poharat, távirányítót -, amit nem szeretnénk tovább a kezünkben tartani, miközben elnyújtózunk a kanapén. 

 

Emellett pedig a dekorálásra is lehetőséget ad, hiszen elhelyezhetünk rajta vázát, gyertyát vagy bármit, aminek a látványa örömet okoz számunkra. 

 

Csak asztal lesz vagy tároló is?

 

Ha feltérképezzük a kínálatot, akkor láthatjuk, hogy a dohányzóasztalok funkcionalitás tekintetében ma már több szerepet is betölthetnek. Választhatunk például olyat, ami nemcsak egy asztal, hanem tároló is, ugyanis kisebb rekeszekkel, fiókkal is fel van szerelve, így kényelmesen tudunk pakolni bele. 

 

Nemcsak a szélessége számít, hanem a magassága is!

 

Amikor nézelődni kezdünk, akkor valószínűleg a legelső adat, amit keresünk, az a szélesség és a hosszúság, ugyanakkor az is fontos, hogy mekkora a kiszemelt dohányzóasztal magassága. Az is meghatározza ugyanis azt, hogy mennyire fogjuk tudni kényelmesen használni. Ma már kaphatók olyanok is, amiknek állítható a magassága, így ezen a téren sem kell kompromisszumot kötnünk.

 

Mennyire passzol a többi bútorhoz?

 

És persze, mindezek mellett az is rengeteget nyom a latban, hogy színben, illetve stílusban mennyire passzol a többi bútorhoz, így ezzel kapcsolatban is érdemes körültekintőnek lennünk. 

 

Otthonunk központi, nagy jelentőséggel bíró helyisége nem más, mint a nappali, aminek a berendezését, kialakítását érdemes tudatosan csinálni. A bútorok tekintetében nem szabad megfeledkeznünk a dohányzóasztal kiválasztásáról sem, annak hiányát ugyanis előbb vagy utóbb garantáltan megérezzük! 

 

Szerencsére meglehetősen széles kínálatból tudunk válogatni a MÖBELIX webshopban, ahol nagyon gyorsan rátalálhatunk az “igazira”.