Hogyan teheted hatékonyabbá céged belső kommunikációját?

Problémák, melyek bármikor felüthetik a fejüket

 

Egy jól felszerelt irodában ezernyi lehetőségünk kínálkozik arra, hogy kapcsolatba lépjünk munkatársainkkal. Ma már rendkívül gyors, jó minőségű internetszolgáltatások is elérhetőek - mint a Datatrans vezeték nélküli internetszolgáltatása

 

A hagyományosnak mondható e-mailezés mellett azonban a Skype, a vezetékes telefon vagy a chatprogramok, csevegőappok egyre nagyobb teret kapnak. Használatuknak azonban van néhány hátulütője is:

 

  • -a telefonálás csak akkor működik, ha mindkét fél telefonközelben tartózkodik,

  • -ha valakinél némítva vannak a chatszolgáltatások értesítései, vagy probléma adódik az alkalmazás központi szerverén, nem kapja meg az üzeneteket,

  • -ha mégis megkapja őket, vissza kell keresni minden fontos információt a csevegőprogramban, ami elég hosszadalmas lehet,

  • -a Skype-os vagy más, videó- és/vagy telefonhívásos szoftverek mellett pedig folyamatosan jegyzetelnünk kell, ha szeretnénk minden fontos információt rögzíteni, megjegyezni. 

 

Így kerülheted el mindezt egyszerűen, webmaillel

 

Az az állítás, hogy leáldozott volna az e-mailnek az ideje, nem állja meg a helyét. De mit adhat nekünk egy személyre szabott webmail szolgáltatás, amit más programok nem?

  1. -Egyszerű integrálni: Bármelyik népszerű levelezőprogramba könnyen integrálható (Thunderbird, Outlook, stb.).

  2. -A fontos címek csak egy kattintásra vannak: Többé nem kell a gyakran használt e-mail címeket minden alkalommal beírogatni: az első pár karakter után kattinthatóak lesznek.

  3. -Könnyű visszakeresni benne: Szükségünk lenne gyorsan egy dokumentum vagy egy szerződés valamely részletére? Feladó és dátum alapján, a levél törzsében, vagy éppen csatolmányként pillanatokon belül előkereshetjük a szükséges fájlt.

+1. Átlátható jelölések: Ha szeretnénk különbözően megjelölni a kéretlen leveleket, esetleg a már olvasottat olvasatlanként, erre is lehetőségünk nyílik egy ilyen programban.

 

Minőségi internetszolgáltatás korlátok nélkül

 

Amennyiben egy megbízható, könnyen áttekinthető, magyar szerveren át üzemeltetett levelezőrendszerrel dolgoznánk, a Datatrans webmail szolgáltatásával ez a miénk lehet. A cégnél ehhez egy igazán gyors, sem telefonvonalakhoz, sem a kábeltévé hálózathoz nem kötődő internetkapcsolatot is biztosítani tud. Emellett a beszerzések felügyeletét, a belsőhálózat kábelezését, vagy épp a munkaállomások kiépítését is rájuk bízhatjuk.