Hogyan találjuk meg az ideális betanított fizikai munkát Szekszárdon?

Az első lépés: a megfelelő stratégia kidolgozása

 

Az álláskeresést napjainkban egyáltalán nem szabad elkapkodni, ha azt szeretnénk, hogy minél hamarabb megtaláljuk álmaink állását. A nulladik lépés minden esetben az, hogy felépítsünk egy stratégiát és tervet, hogy hogyan fogjuk az egész folyamatot elvégezni. Ennek része az is, hogy megkeressük azokat a platformokat, helyeket, ahol a számunkra releváns hirdetéseket fogjuk megtalálni. Például ha szekszárdi betanított fizikai munka érdekel minket, akkor érdemes itt tovább olvasni a témában: Read More.

 

Mik ezek a helyek, oldalak? Természetesen az álláskereső portálokra gondolunk, amelyek ma már az egyik legfontosabb szereplői a munkaerőpiacnak. Itt találkoznak a munkavállalók a munkáltatókkal, afféle közvetítői szerepet töltenek be, amely mindkét fél számára előnyöket hordoz magával. 

 

Az álláskeresőknek így nem kell minden egyes céget felkeresni egyesével, hogy egyáltalán vannak-e üres pozícióik. Minden elérhető lehetőséget megtalálhatnak egyetlen oldalon, így az egész folyamat sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz.

 

A munkáltatóknak is előnyös, mivel sokkal kevesebb költségért érhetnek el akár több tízezer álláskeresőt. Jobb módszer ez, mintha saját hirdetési csatornát építenének ki, amivel potenciálisan kevesebb emberhez jutnának el.

 

Hogyan történjen a jelentkezés?

 

Fontos szabály az is napjainkban, hogy nem érdemes minden létező hirdetésre beadni a jelentkezésünket. Ajánlott szelektálni a lehetőségek között és tényleg csak azokat kiválasztani, amelyek valóban érdekelnek minket és jó esélyünk van elnyerni az adott pozíciót. Ezzel időt és energiát fogunk magunknak megspórolni. Ha eddig is betanított munkát végeztünk és nincs más területen tapasztalatunk, akkor felesleges például egy bérszámfejtői, vagy mérnöki állást megpályázni. 

 

A jelentkezéshez szükség van egy önéletrajzra is, aminek a fő célja az a mai álláskeresés során, hogy növelje az esélyünket egy állásinterjúra. Ez az elsődleges eszközünk arra, hogy kitűnjünk a többi álláskereső közül.

 

Alapos felkészülés minden egyes lépésre

 

Érdemes minden egyes pozícióhoz átszabni az önéletrajzot, hogy mindig az aktuális elvárásokhoz szükséges erényeinket emeljük ki. Továbbá ha behívnak minket interjúra, arra is készüljünk fel megfelelően. Az általános kérdésekre dolgozzunk ki saját válaszokat, valamint az is fontos, hogy érthetően tudjuk megfogalmazni mihez értünk, miért minket kell választaniuk és a korábbi tapasztalatainkat is. Fizikai munkáknál inkább ez utóbbi fontos, nem a végzettség.

 

Az első alkalommal valószínűleg a HR-essel fogunk beszélni, aki nem szakember, ezért is fontos (és előny), ha érthetően át tudjuk adni miért mi vagyunk a legjobb választás. Ne feledjük, az első lépés mindig a megfelelő álláskereső platform megtalálása.