Hogyan kell ápolni az ekcémás bőrt?

Az alábbiakban részletesen kifejtjük, hogy mit tehetünk a bőrpanaszok enyhítése céljából, milyen kozmetikumok javasoltak, illetve hozunk egy konkrét tippet is.

 

Mi válthatja ki a gyakori bőrproblémát?

 

Több tényező is szerepet játszhat az ekcémás panaszok megjelenésében, például lelki okok, stresszesebb élethelyzet, genetikai vagy örökölt hajlam, de okozhatják adalékanyagok, tartósítószerek, illetve irritatív külső hatások, akár kozmetikumok és ékszerek is. Ez esetben a legfontosabb a háttérben meghúzódó ok felderítése, valamint annak megszüntetése, de emellett természetes összetevőket tartalmazó készítmények alkalmazása is elengedhetetlen, melyek beszerezhetők a BIOLA Webshop bio- és natúr kozmetikumok bőséges kínálatából.

 

Napjainkban egyre gyakoribbá válik az ekcéma, mely elhanyagolt állapotban igen súlyos formákban nyilvánulhat meg. A jó hírünk azonban, hogy rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy enyhüljenek a panaszok. Időnként elkerülhetetlen a speciális orvosi kezelés is, de emellett mi magunk is odafigyelhetünk a bőrápolásra és az életmódunkra. 

 

Mit tehetünk az ekcémás bőrpanaszok ellen?

 

Először is, sok múlik azon, hogy milyen készítményeket használunk a mindennapok során, ugyanis rengeteg esetben vegyi szemléletű termékekben található kemikáliák felelősek az irritációért. A legjobb tehát, ha natúr és biobőrápolók mellett döntünk. Így kizárhatunk egy olyan okot, amely szintén szerepet játszhat a megjelenésében. 

 

Fontos kerülni az erősen szárító hatású termékeket, és ez kiterjed a tisztálkodószerekre is, szappanokra, tusfürdőkre. Ilyen esetekben feltétlenül bőrbarát, gyógynövény-kivonatokban és tápláló növényi olajokban gazdag biokozmetikumokat válasszunk. Érdemes kipróbálni az erre a célra fejlesztett Dr. Ganolife termékeket, melyek beszerezhetők a BIOLA Webshopból. 

 

A tiszta és természetes hatóanyagokat tartalmazó krémek bizonyulnak a legjobb döntésnek, melyek ellenőrzött minőségűek. 

 

Ajánlott készítmény az érzékeny, gyulladt bőrre

 

Javasolt például a Bio cickafarkfű-reishi bőrregeneráló gél, melyben a kerti ruta és a cickafarkfű kivonatai gyulladáscsökkentő hatást közvetítenek. Ezenfelül segítenek normalizálni a mikrokeringést, enyhítik a kipirosodást. Értékes hatóanyagai révén a legjobb megoldás az érzékeny, gyulladt bőr ápolására. Reishi kivonata szintén mérsékli a gyulladást, ugyanakkor javítja a bőr immunvédekezését. Ha tehát egy regeneráló, nyugtató, hidratáló készítményt keresünk, kiváló segítség az érzékeny, gyulladt bőr mielőbbi helyreállítására. 

 

Bőven van választásunk a klasszikus tömegtermékek helyett, s a legnagyobb előnye a természetes kozmetikumoknak, ápolókrémeknek, hogy nem tartalmaznak irritációt kiváltó, kockázatosabb összetevőket.