Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?

Véd a külső behatások (UV-sugárzás, mechanikai sérülés) ellen, valamint a jobb szigetelés is megvalósítható általa. Beltéren sem funkciótlan a vakolás: segít abban, hogy a textúrával játszani lehessen, valamint a szigetelést is erősíti, és nem mellékesen a repedéseket és az egyenetlenségeket is ez az anyag hivatott eltüntetni és kiegyenlíteni.

 

A vakolt falról azonban nem árt tudni azt sem, hogy másfajta bánásmódot, kezelést igényel, mint példának okáért a tapétázott változatok. Éppen ezért, ha festést tervezünk, és éppen a Bíborfesték Üzletház termékei közül választanánk Platinum fehér festéket, akkor mindenképpen érdemes elolvasni mai írásunkat, melyben fontos tudnivalókat osztunk meg erről a faltípusról!

 

Mindig csak a megfelelő festékkel dolgozzunk!

 

A sikeres falfestési projektek alapvető feltétele a megfelelő festék megválasztása. A vakolt fal esetében is igaz ez, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagú festéket alkalmazunk. Vásárlás előtt ezért minden esetben olvassuk el a dobozon található használati útmutatót.

 

Ha a vakolt falhoz való festéket választjuk ki és vásároljuk meg, akkor igencsak masszív, ellenálló falfelületet fogunk tudni létrehozni. Ahhoz azonban, hogy tartós eredményt kapjunk, fontos az előkészítés: a portalanítás, a málló vakolatrészek eltávolítása, és pótlása. Mindezt a vakolatjavító pótlással fogjuk tudni megoldani, így ezt sem szabad kihagyni a virtuális kosárból!

 

A fehér fal nem ment ki a divatból!

 

Úgy, ahogy a vakolás is már elég régi építészeti módszernek minősül, úgy azt sem árt megjegyezni, hogy a fehér fal is örökérvényűnek számít. A letisztult, egyszerű, mégis látványos fehér falfelületek pazar hátteret nyújtanak minden lakberendezési stílusnak, így akár a természetközeli skandináv, akár a minimalista loft, akár a romantikus vintage otthonok népszerű szereplője lehet a Bíborfesték Üzletház kínálatában is kapható fehér falfesték.

 

Mindenki fessen a saját ízlése alapján!

 

Persze könnyen mondjuk azt, hogy a fehér fal örök, ha valakinek az egyszerűen túl szimpla, túl patikus, túl rideg, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy amint megvan a fal típusa, valamint a hozzá megfelelő festék, akkor már csak az ideális színárnyalatot válasszuk ki, és a rendelés leadását követően napokon belül meg is indulhatnak a munkálatok.

 

Minden ilyen munka előtt nézzünk körül a nagy képmegosztó portálokon, hogy kellő mennyiségű inspirációt keressünk, hogy képben legyünk, és ki tudjuk választani az ízlésünknek megfelelő, valamint a falfelületekhez passzoló festékeket.