Hivatalos: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

A DK politikusa többek között arról beszélt, hogy mindenki életében vannak olyan döntéshelyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkozni, ki mit mond, alkalmasnak tartják-e erre vagy arra a feladatra, hanem valahol belül, saját magában kell éreznie azt, hogy meg akarja és meg tudja csinálni ezt a feladatot.

 

"Az én életem is egy ilyen válaszúthoz érkezett, amikor a DK elnöksége arra kért fel, hogy legyek a DK miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Döntöttem, kedves barátaim, készen állok, és talán még soha semmire nem álltam ennyire készen egész életemben, mint a most előttünk álló időszakra" – idézi az atv.hu.

 

Dobrev hangsúlyozta: készen áll arra, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP támogatásával "együtt visszavegyük hazánkat", amit a Fidesz elvett, és egy új, európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.

 

A DK miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy az ellenzéki összefogás 2019-ben "elzavarta a keveseket", és ezt fogja tenni a 2022-es választásokon is. Dobrev azt akarja, hogy a tisztességgel élő magyar sokak hozzászoktassák a fideszes elitet, a keveseket, hogy amit 2019-be éreztek, azt fogják érezni 2022-ben is.