Hétvégén lezárják a Hűvösvölgyi utat – a villamosforgalom zavartalan lesz

Az állapotfelmérés során a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei mintegy 60, idős fa műszeres vizsgálatát végezték el, ami alapján összesen 12 fa statikai állapotát találták balesetveszélyesnek a Hűvösvölgyi úton. A legrosszabb állapotban lévő három fát a balesetveszély azonnali elhárítása érdekében még a múlt héten kivágták.

 

A maradék 9 veszélyes állapotú fát most hétvégén távolítják el a szakemberek, továbbá a Pilisi Parkerdő elvégzi a szükséges erdőápolási feladatokat is az érintett területen.

 

A munkálatok miatt június 29-én, szombaton 12 óra és este 20 óra között, valamint 30-án, vasárnap reggel 8 és délután 15 óra között teljes útlezárásra kell számítani a Hűvösvölgyi úton, a hűvösvölgyi P+R parkoló és Völgy utca közötti szakaszán. Terelőútként a Nagykovácsi út – Nagyrét utca – Máriaremetei út útvonal vehető igénybe, azonban itt jelentős torlódások várhatóak, mivel a Nagyrét utcában folyik a körforgalom építése, ami miatt félpályás útlezárás van érvényben.

 

A villamosforgalom zavartalan lesz az adott szakaszon, a 29-es busz útvonala azonban mindkét irányba változik a lezárás idején: a buszok a Hűvösvölgyi út–Nagykovácsi utca–Nagyrét utca–Máriaremetei út–Hűvösvölgyi út útvonalon közlekednek, Hűvösvölgy felé megállva a 63-as busz érintett megállóiban.

 

(kép: illusztráció)