Hétfőtől még a kaszinók is bezárnak, két hétig zár alatt lesz az ország

Mint ismert, hétfőtől, március 8-tól zárnak az óvodák, az általános iskolák, a nem létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek és a szolgáltatók is.

 

Nem sokkal a bejelentés után az Országos Kereskedelmi Szövetség levélben kezdeményezte a döntéshozóknál, hogy az üzletek jelentős részére kiterjedő korlátozás alól legyenek kivételek. Az OKSZ javaslata szerint ezek a következők:

 

Vámos György, a kereskedelmi szövetség a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, hogy a részletszabályokat tartalmazó rendelet csak később jelenik meg, amelyhez írásban javasolták a kormány illetékeseinek a fenti üzletek nyitva tartását is.

 

Az élelmiszerüzletek, drogériák arra készülnek, hogy az alkalmazottaik beosztását is úgy alakítják ki, hogy a családanyák, -apák is otthon tudjanak maradni az iskolás, óvodás gyermekeikkel - fűzte hozzá Vámos. Véleménye szerint arra számítanak az üzletek, hogy nem lesznek tömeges jelenetek az alaptermékek üzleteiben, drogériákban a hétvégén, legfeljebb a szokásos élénkülésnél némileg erősebb látogatottságot tapasztalnak majd, mivel a nyitva tartás ezen boltok esetében hétfőtől folytatódik.

 

A hvg.hu kérdésére azt közölte a kormány, a kaszinóknak is be kell zárniuk az újabb szigorítással. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak.