Házkutatást tartott a rendőrség az MSZP "mentős videójának" ügyében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rémhírterjesztés miatt indított nyomozást az MSZP-s Korózs Lajos által készített videó miatt, amelyen egy nő, N. Athina magát mentősnek kiadva arról beszélt, az ágykiürítés miatt hazaküldött 10 betege közül 9 egy héten belül meghalt. A videó után az Emberi Erőforrások Minisztériuma tett feljelentést.

 

Gál bejelentése után megkerestük az ORFK-t, hogy rémhírterjesztéssel gyanúsították-e meg a nőt, és ha igen, a videó mely állításai minősülnek annak, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árultak el részleteket.

 

A nő "hátterét" Korózs Lajos nem ellenőrizte, a videó megjelenése után egy-két nappal pedig bebizonyosodott, állításával szemben nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál (amely székház előtt Korózs felvette a videót), sem az általa megnevezett magáncégeknél. Utolsó nyilatkozatában N. Athina bevallotta, sosem állt szerződésben mentős céggel.

 

A botrányos videó miatt az MSZP-nél is belső vizsgálat indult, az eredményét nem közölték, de a felelősséget a nyilvánosság előtt a kommunikációs stábra hárították, Korózs pedig a nőt hibáztatta.

 

Jogi lépéseket tett N. Athina is, mert elmondása szerint az utóbbi időben rengeteg fenyegetést kapott.

 

(forrás: hvg.hu)