Hatalmas jurta falu épül a félmilliárddal megtámogatott 2020-as Kurultajra

A 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésre felépülő jurta falu a sztyeppei lovasnomád népek és kiemelten a honfoglalás kori magyarok életébe enged bepillantást. A mostani cikkünkben szeretnénk kis betekintést nyújtani az augusztusi ünnepre felépülő jurta falu életébe, és benne lakó hagyományőrzők mindennapjaiba – írják a szervezők.

 

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy csak annak van módja ebben a táborban megszállni, aki jurtával érkezik vagy csatlakozik valamelyik táborlakó hagyományőrző csapathoz: „Kérjük, a három nap alatt viselkedésetekkel is legyetek méltók őseink szelleméhez. Akik komolyan veszik a hagyományőrzést, azoknak úgysem kell a figyelmét erre felhívnunk” – értesítik a leendő résztvevőket.

 

A Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány szervezi a Kurultaj rendezvényt, amely a honlapja szerint „a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye". Több mint száz, Kárpát-medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt benne aktívan.