Hasznos tanácsok a kamáslis tipegőzsák használatához

A kamáslis tipegő hálózsák a Cseppke saját fejlesztésű terméke. A pihe-puha termék a kellemes meleg mellett a mozgás szabadságát is biztosítja az álmukban is örökmozgó csöppségek számára. Használatával kapcsolatban rengeteg kérdés szokott megfogalmazódni az anyukákban. Az alábbiakban jó pár hasznos tanácsot megosztunk, melyek válaszként szolgálhatnak a felmerülő kérdésekre.

 

Ha a gyerek nem rajong a kamásliért

 

Könnyen lehet, hogy szemed fénye nem szeretne a kamásliban elaludni, azonban te akkor lennél nyugodt, ha a lábfeje is be lenne takarva. Semmiképp se erőltesd rá az akaratod, inkább várd meg, míg elalszik. Ezt követően óvatosan húzd a lábfejére a kamáslit, míg mélyen alszik.

 

Ha a gyerek nem rajong a tipegő hálózsákért

 

Mindenképp ki kell hangsúlyoznunk, hogy ne haragudj a gyerekre! Könnyen lehet, hogy a dackorszakból eredően áll ellen. Adj neki időt, és meséld el a zsákocskával kapcsolatos mesét, melyet a Cseppke online platformján találsz meg. A lényeg, hogy legyél türelmes!

 

A kamásli hosszú élettartama érdekében

 

Ha szeretnéd, hogy a kamásli hosszú ideig szolgálja gyermeked, vagyis tartós legyen, akkor a kicsi ébredése után mielőbb nyisd ki és dugd ki rajta a kicsi lábát. Igaz, hogy a Cseppke tipegő hálózsák éjszakai használatra lett kifejlesztve, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok kisgyerek délelőtt is vígan tipeg a kamásliban. Ez viszont azt eredményezi hosszú távon, hogy a pamutból készült lábrész hamar kikopik.

 

Gyakran mosod a tipegőzsákot, de nem szeretnéd, hogy gyermeked nélküle aludjon?

 

A megoldás igazán egyszerű, tedd a hálózsákot a szárítógépbe. Mindössze arra kell ügyelned, hogy a hőfokot ne állítsd túl magasra, mert a nagy melegben összemegy a pamut. Ha I love Nature termékeket vásárolsz, akkor a szárítógép használata kifejezetten tilos.

 

Ha szeretnéd ritkábban mosni a hálózsákot

 

Szintén a tapasztalatok mutatják, hogy sokszor nem az éjszakai pisibaleset indokolja a mosást, hanem a hálózsákra ömlő lekvár, tea vagy kakaó. Sok szülő ugyanis hagyja, hogy a kicsi a hálózsákban fogyassza el a nap első étkezését. Ekkor pedig könnyen történnek balesetek, melyek indokolttá teszik a mosást. Éppen ezért érdemes levenni gyermekedről a hálózsákot, mielőtt tálalnád számára a reggelit.

 

Nem vagy biztos a méretben

 

Ha bizonytalan vagy, hogy jó méretet rendeltél-e, akkor a legjobb opció, ha felpróbáltatod a gyerekkel, és csak azt követően mosod ki, ha tényleg megfelelő méretet vásároltál. Ha nem jó a méret, akkor természetesen kicseréltetheted a hálózsákot, de csak abban az esetben, ha nem használt, vagyis nincs sem kiöblítve, sem kimosva.

 

Ha nem tudod milyen aláöltözet való a tipegőzsák alá

 

Hidd el, sok anyuka küzd ezzel a bizonytalansággal, viszont az említett weboldalon minden kérdésre választ kapsz, így erre is.