Három a német igazság(talanság), avagy Weber, a grófnő

Mi, magyarok, nem kampányolunk, de ismerjük a miniszterelnököt: a weber-i handabandázást nagy valószínűséggel nagy ívben ki fogja kerülni és – nagy valószínűséggel - mégsem rúgják ki a Néppártból.

 

Mit mond Weber...?

 

Először is azonnal le kell állítani a Soros-Juncker plakátkampányt – ezt már megválaszolta Kovács Zoltán kormányszómágus droid, hogy amúgy is csak március közepéig tartott volna (hahaha...!), utána a néppárti Junckert lecserélik az  Európai Szocialista Párt elnökjelöltjére,  Frans Timmermansra és a hajó megy – ez már nem zavarja Webert (legalábbis nem említette).

 

Második feltétel lenne, hogy Orbán bocsánatot kér a Néppárt tagpártjaitól – miért nem az uniós Parlamenttől...? Jelképesen Brüsszeltől...? Elvégre a plakátkampány amblokk Brüsszelt ekézi, na de hagyjuk a részrehajlás kilógó kampánylólábát – Orbán nem az a bocsánatkérős fajta pláne nyílt színen. Eljövendő brüsszeli felszólalásán tuti sunyin elkeni ezt a bocsánatkérést szokásos cinikus modorában, hogy Weber is jóllakjon s a kecskéje is a Néppártban maradjon.

 

Harmadik feltétel pedig, hogy biztosítsa a Közép-Európai Egyetem megmaradását – a fentebb már idézett nagy tudású Kovács Zoltán nevű már kinyilatkozta, hogy nem is érti(k)a CEU körüli hisztériát, elvégre ott van a Nádor utcában az épület is, az egyetem szelleme is, mi a probléma, néhányan elmentek duzzogva Bécsbe, nincs itt semmi látnivaló.

 

Webernek az viszont nem fáj, hogy a lényegében magántulajdonból és az ország kiművelt tudósaiból évszázadok alatt patinásan kimagasló szellemi értéket – nem gázszerelőket – szimbolizáló Magyar Tudományos Akadémiát éppen tegnap szavazták  ki a fideszes bugrisok egy alapítványba, s ezzel elvágták az MTA minden szellemi értékének torkát, hogy disznószaros gumicsizmában betrappohassanak a közpénzlopott tolvajlásból Forbes-listára tolt surmó falusi gázszerelők és rágyújthassanak egy Széchényi-kézirattal egy jó szivarra átintegetve az ablakból fel a várba a főnöknek.

 

Mindez már kevéssé zavarja – Karinthyval szólva - Weber a grófnőt. A szar meg akkor is szar marad, ha csak a mi nyakunkban bűzlik.

 

(szabadhir.hu)