Harmincöt milliós kormányzati támogatást kapott az összellenzék DK-s jelöltje

35 millió forintos támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) az ellenzéki előválasztás szolnoki jelöltjének cége panziója felújítására. A Trojka-Szolnok Kft.-nek Sziráki Pál a 76 százalékos tulajdonosa, a cég vezetője és 20 százalékos tulajdonosa pedig húga, Sziráki Irén – írta meg a 444.hu.

 

A lap szerint az MTÜ-nél nem pályázat útján lehet pénzt szerezni, ehhez Sziráki cégének egyedileg kellett kérelmeznie a támogatást, amit „az MTÜ ismeretlen kritériumok alapján” ítélt meg neki. Igaz, a politikus kampánya alatt is hangsúlyozta a turizmus fejlesztésének fontosságát.

 

Sziráki saját életrajza szerint 2019-től nyugdíjas, és „ezzel egyidejűleg megbízások alapján több megyeközpont helyi tömegközlekedésével kapcsolatban” végez szakértői munkát, jelenleg a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. Felügyelőbizottság elnöke is. Az előválasztáson függetlenként indult a DK, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyei első választókerületében nagy fölénnyel nyert, 4092 szavazatot szerzett az LMP-s Tóth Áron 1175 szavazatával szemben.