Halálos fenyegetések a hibázó kolumbiaiaknak

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében Kolumbia 11-es párbaj után búcsúzott Anglia ellenében. Az angoloknál Henderson ugyan harmadik rúgóként rontott, de a lélektani előnyt nem tudták kihasználni a kolumbiaiak és az utolsó két lövőjük Mateus Uribe és Carlos Bacca is rontott, míg az angolok már nem hibáztak, így ők jutottak a legjobb nyolc közé.

 

Uribe a keresztlécet találta el, míg Bacca kísérletét az angol kapus Pickford védte. A két hibázó játékos jelenleg elsőszámú közellenségnek számít Kolumbiában. Több halálos fenyegetést is kaptak, a meccs vége óta záporoznak feléjük a gyalázkodó és fenyegető megnyilvánulások a közösségi médiában.

 

A gyűlölethullám elsősorban Bacca felé irányul, hiszen ő rúgta „rosszabbul” a büntetőt és a találkozón is gyengén játszott. A „legkedvesebb” hozzászólás arra kéri, inkább haza se menjek Kolumbiába, de többen már halottnak nevezik, illetve halálát kívánják.

 

Kolumbiában nem szokatlan ez a fajta megnyilvánulás, hiszen a Japán elleni csoportmeccs után, a 3. percben kiállított és ezzel a vereség elsőszámú bűnbakjának kikiáltott Carlos Sanchez is számos halálos fenyegetést kapott, de ezek a továbbjutás után megszűntek.

 

Ugyanakkor számos szurkoló és a lelőtt Escobar testvére is felhívja a figyelmet arra, nem szabad megismétlődnie a korábbi tragédiának.

 

“Szeretnék fontos üzenetet küldeni azoknak az embereknek, akik úgy gondolják, hogy a dolgok erőszakkal és fegyverekkel megoldhatók, hogy valaki életét csak azért vegyék el, mert hibát követett el, ebben az esetben egy futballista életét. A labdarúgásnak a béke és a társadalmi átalakulás eszközének kell lennie, hiszen ez csak egy játék” – írta, hozzátéve, nem ismétlődhet meg mégy egyszer ami a testvérével történt.