Hadházy 3 perccel a határidő lejárta előtt kapta meg a lehetőséget az MSZP-től

Az elmúlt napok, sőt, hetek, hónapok és évek feszültségei után kiegyeztek abban, hogy öt helyen visszalépnek egymás javára. Így ezt még az utolsó pillanatban meg tudták tenni, hiszen szombaton 11 órakor lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.

 

A visszalépett jelöltek nevét "lehúzzák" a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.

 

Tolna megye 1-es választókerületében, Szekszárdon az MSZP-s Harangozó Tamás 10:57-kor, tehát három perccel a határidő vége előtt visszalépett az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára.

 

Szabó Tímea (Párbeszéd) javára az óbudai LMP-s jelölt, Ábrahám Júlia lépett vissza. Ezt a zöldpárti jelölt maga jelentette be a Facebook-oldalán:

 

Az LMP-s Doszpoly Botond szintén visszalépett Miskolc 2-es választókerületében Varga László (MSZP-P) javára. Ebben a választókerületben Varga négy éve is nyerte a körzetet, a visszalépéssel az ő esélyei is jelentősen nőttek.

 

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombat délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette: „az általános megállapodás nem jött létre, de volt néhány jelölt, aki fontosabbnak érezte a kormányváltást, ezért visszalépett”.

 

(forrás: 168ora.hu)