Ha már múltidézés meg Bálványos – Soros és Tőkés két jó barát...

Az a szemét, liberális, nemzetietlen, hazaáruló Soros Alapítvány úgy döntött, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja segíteni a román hatóságok által üldözött magyar lelkészt és a körülötte szerveződő mozgalmat.

 

Ezért felvették a kapcsolatot Tőkéssel, aki megüzente, hogy mikor és hol találkozhatnak vele Magyarországon.

 

A megadott napon délután autóba ültünk Apuval (Vásárhelyi Miklós, a Soros Alapítvány elnöke volt – a szerk.) és Lacival és elindultunk a megadott helyre. Már nem emlékszem pontosan, hogy hova mentünk, de legalább egy órát autóztunk, amikor megérkeztünk Tőkés rejtekhelyére, talán egy parókiára, ahova nehezebb volt bejutni, mint a tűfokán átmenni.

 

Aztán megismerkedtünk egy végtelenül rokonszenves, bátor, szerény emberrel, aki elmesélte a rengeteg megpróbáltatást, amit ő és családja átélt azokban az időkben.

 

A Soros Alapítvány volt az első szervezet, amely azért kereste fel, hogy segítsen neki és a körülötte szerveződő, szabadságért küzdő mozgalomnak.

 

Ez még akkoriban történt, amikor a ma égre emelt tekintettel ájtatoskodó Fideszes politikusok “csuhások, térdre imához” bekiabálásokkal zavarták meg a Parlamentben megszólaló kereszténydemokrata képviselőket.

 

Fájdalmasan szomorú látni, hogy mivé lett az egykor mindenki által tisztelt, bátor, becsületes lelkész.