Ha költöztetés, akkor doboz, buborék- és zsugorfólia

Épp ezért tartom fontosnak, hogy beszéljünk egy kicsit a költöztetés során használt csomagolóanyagokról.

 

Megkerülhetetlen

 

Amikor elszállíttatja a holmijait, bútorait, minden esetben ügyelnie kell a megfelelő csomagolásra. Enélkül a megbízhatóbb, profi költöztetők ma már fel sem pakolják a bútorokat a teherautóra. Szerencsére vannak olyan megbízható cégek, akik kifejezetten ügyelnek erre, sőt még a szállító járművük is fel van szerelve csomagolóanyagokkal. Ilyenkor akár a helyszínen is tudnak korrigálni a nem jól becsomagolt bútorok védelmén.

 

Sőt, akad olyan profi cég is, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akik a teljes becsomagolást átvállalják Öntől, ha szeretné. Igen, ha ezt választja, akkor gyakorlatilag Önnek az ajtó kinyitásán és bezárásán kívül semmit sem kell tennie a költöztetés során. Ez pedig kényelmi szempontból egy elég komoly szolgáltatás én úgy gondolom. Főleg, ha hozzátesszük, hogy 100%-os felelősségvállalási garanciát is nyújtanak emellé.

 

Ha csak a költöztetést adja ki a kezéből

 

Ha Ön szeretné otthon megoldani a csomagolást, akkor először is be kell szereznie a különböző csomagolóanyagokat. Érdekesség, hogy a fent említett Servitius és Partnerei költöztetésnél akár ezeket is elérhetők (a dobozokat pl. bérbe is). Minden esetre, amiben érdemes gondolkoznia: dobozok, zsugorfólia, buborékfólia, nátronpapír, ragasztószalag. Lássuk, mi mire való.

 

A dobozokba kerülhetnek a kisebb tárgyak, melyek ha törékenyek (mint pl. a poharak), akkor jól fog jönni a nátronpapír. Ez egy megfelelő alternatívája az újságpapírnak, mely a törékeny tárgyak védelmére szolgál. A zsugorfólia ezzel szemben a világos színű, kényesebb szövetbútorok felületeit védi a koszolódástól. A buborékfólia pedig mechanikai védelmet nyújt festmények esetén, vagy antik bútorok számára. A ragasztószalaggal pedig ezeket rögzítheti a tárgyakra, vagy zárhatja a dobozokat.

 

Jó a szakember a költöztetésnél

 

Persze mindez sokat segít, de a garantált sikerhez (sérülésmentes érkezéshez) szükséges a jó költöztető szakember is. Ő az, aki biztosítani fogja Önnek azt, hogy épségben meg fognak érkezni a bútorai.

 

Ahhoz viszont, hogy ez valóban így is legyen, több lépésen is végig kell mennie. Eleve ellenőriznie kell, hogy megfelelő-e a csomagolás. Majd a legoptimálisabb sorrendben, megfelelően beforgatva kell a helyére tennie a bútorokat. Ügyelnie kell a megfelelő rögzítésekre. És a megfelelő helyekre pokrócokat kell tennie, hogy garantálja a sérülésmentes utat.

 

Mint Ön is láthatja, fontos lépései vannak a sérülésmentes szállításnak. És ezt nem spórolhatja meg senki.

 

(x)