Gyurcsány elismerte: "2006 egy közös, nemzeti dráma volt" – mégis botrány lett belőle

Sajátos módját választotta Gyurcsány Ferenc az előválasztási kampánystartnak, ugyanis nem a kemény magot, hanem legfeljebb az internetes személyiségéért gegből rajongó fiatalokat célozta meg kedd esti, egy második kerületi bisztróban tartott ötvenöt perces performanszával. Gyurcsány ugyanis nem csinált mást, csak beszélt. Szóba kerültek a 15 évvel ezelőtti események is.

 

Erről azt mondta Gyurcsány, hogy 2006 egy közös, nemzeti dráma volt; és ő maga senkinek nem lövette ki a szemét, de ha egy műveleti akcióban valaki megsérül, az mindannyiunk számára hatalmas baj.

 

 

A volt miniszterelnök kiemelte, hogy ő bízott az akkori rendőrségben, akik követtek el hibákat a tömeg oszlatása során.

 

A rendezvényen ott volt Skrabski Fruzsina kormánybarát médiamunkás is, aki állítása szerint egy olyan férfit hozott magával az eseményre, akinek egyik szemét "Gyurcsány lőtte ki" (nyitóképünkön).

 

Skrabski bekiabált, a volt miniszterelnök viszont csak "frissen mosott haját" méltatta, érdemben nem volt hajlandó reagálni sem Skrabski kiabálására, sem pedig a médiamunkás korábbi interjúkérelmeire, amikor 2006-ról szóló filmjéhez kérdezte volna meg.

 

(forrás: hvg.hu)