Gondban van a budai Fény utcai piac – leléptek a kereskedők

A Mammut bevásárlóközpont környezetében zajló hatalmas építkezések, a munkaerőhiány és a Nébih óriási médiavisszhangot kiváltó két évvel ezelőtti boltbezárása miatt rengeteg vásárló pártolt el Fény utcai piactól, írja a napi.hu.

 

Egy üres üzlethelyiség havi 300 ezer forint veszteséget jelent a társaságnak, amely éves szinten, 15 helyiséggel számolva 54 millió forint.

 

A II. kerület polgármestere szerint az elmúlt években 30 százalékkal kevesebben járnak oda vásárolni, jelenleg pedig 15 üzlethelyiség áll üresen, ezek hasznosítása a jelenleg érvényben lévő feltételrendszerrel szinte lehetetlen.

 

„Ezért úgy döntöttünk, hogy felkaroljuk a piacot és az üzemeltetőt, a kereskedőket és az itt élő, vásárló embereket is bevonva elkészítünk egy olyan javaslatot, amely újra Buda első számú gasztronómiai helyévé teszi a Fény utcát. Mindezt oly módon, hogy az árszínvonal kialakításánál a lakosság érdekeit is szem előtt tartsuk.

 

Ennek első lépéseként lehetővé tesszük, hogy ne feltétlenül csak élelmiszert árulhassanak a piacon – hanem új, gasztronómiai fókuszú, illetve a lakosság életminőségét emelő üzlethelyiségeknek is legyen lehetőségük megjelenni. Rendezni kell az őstermelői asztalok kérdését is, hisz hatalmas érték! Emellett felkértük a piac vezetését, hogy készítsen részletes tervet a piac megújításáról” – tette közzé piacmentő felhívását Őrsi Gergely polgármester.