Gasztro élmény ajándékba karácsonyra? Adunk pár tippet!

Gasztro élmény karácsonykor a sógoroknál?

 

Egyre többen fedezik fel Bécs vagy épp Graz közelségét. Mindkét nagyváros tartogat számunkra bőven látnivalót. Ma már nem csak síelni indulnak el az emberek Ausztriába! Érdemes nekünk is megismernünk egy másik arcát is az országnak. De mielőtt útnak indulnánk, ne feledkezzünk meg az utasbiztosítás megkötéséről. Nehogy az álomutunk végül rémálommá váljon!

 

Osztrák gasztronómia: Graz és Bécs

 

A Grand Hotel Wiesler a város szívében található, melynek nemzetközi hangulata van. A Salon Marie étterme nyitva áll nem csak a náluk megszálló vendégek előtt. Azonban érdemes időben asztalt foglalni, mert nagyon kedvelt helyről van szó. Graz egy igazi osztrák ékszerdoboz, érdemes legalább egy estét ott tölteni, melyet megkoronázhatunk az étteremben egy fenséges vacsorával.

 

Bécsbe a TIAN étterembe a fine dining szerelmeseit invitáljuk. Minden dolgozójuk azt szeretné, ha egyedi élménnyé válna a vendégek náluk töltött ideje. Változatos fogásokat kínálnak, és a kiszolgálás is tökéletes. Az elsők között voltak azon fine dining éttermek sorában, akik kizárólag vegetáriánus fogásokat kínálnak.

 

Gasztro élmények Budapesten

 

A klasszikus ünnepi hangulat szerelmesei délutánonként, még világosban megtalálhatják a megfelelő helyet a fővárosunkban. A The Ritz-Carlton szállodában a Kupola Pouge-ban várnak minket kézműves teákkal és édes, valamint sós harapnivalókkal. A hely kialakítása (magas mennyezet, meleg színek, bársonyos textúra) a régi kávéházak hangulatát idézi. Ugyanakkor modern és elegáns is, ezáltal melengetően télies élményben lehet részünk. Itt is erősen ajánlott, hogy előre asztalt foglaljunk.

 

A SALT Budapest még csak nemrég nyitott, mégis hamar nagyon népszerűvé vált. Tettenérhető a tradicionális magyar konyha, melyből inspirálódnak. Tóth Szilárd séf előszeretettel használja ételeihez a gyógy- és vadnövényeket, melyeket vagy maga gyűjt, vagy kistermelőktől szerez be, majd frissen vagy fermentálva kerülnek az ételekbe. Igazi kulináris élményben lesz része annak, aki elfogyasztja a 15 fogásos menüt, melyből van vegetáriánus változat is. Az asztalfoglalásról itt se feledkezzünk meg!

 

Érdemes a reggelinket is egy kiváló helyen elfogyasztanunk. Ebben nyújt segítséget a Zhao Zhou teaműhely. Havonta egy szombaton van lehetőség háromféle teát megkóstolni, a hozzá illő reggeli falatokkal. Érdekesség, hogy mindig más és más gasztro vállalkozást vonnak be mindehhez. A közösségi reggeli körülbelül 10 főre limitált. Online és a teázóban is lehet jegyet vásárolni az eseményekre.

 

Különleges, egyedülálló gasztro élményekben lehet részünk, ha a fent ajánlott helyek bármelyikét meglátogatjuk. Érdemes időben eldönteni melyiket keressük fel legközelebb.