Feszültségek a kecskeméti Fideszben, gyengülést mutat a mérésük

A legérdekesebb, hogy igazából nem is kellett őket megkörnyékezni, önként beszélnek. Volt, aki egyenesen kopogtatott.

 

Innen tudjuk, hogy a feszültségnek több oka is van. Az egyik egy belső felmérés, amely azt mutatja, hogy meggyengültek Kecskeméten. A minap azt nyilatkozta Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje a KecsUP-nak adott interjúban, hogy a jelölteket támogató egyik párt belső mérése azt mutatja, hogy fej-fej mellett a Szövetség és a Fidesz-KDNP Kecskeméten. Ezzel összecseng informátoraink állítása, tehát, hogy vesztettek erejükből:

 

 

„Látni kell, hogy szinte a fél csapatot lecserélték. Hat olyan jelöltjük van, akiket a baráti körből szedtek össze. A bejáratott képviselőiket rájuk cserélték le. Másrészt azt látni – miként több helyen az országban -, hogy nem minden jelölt büszke az őt indító pártokra. Lemaradtak a logók és pártnevek. Egy közeli településen még a sárga színt is eldobták” – nyilatkozta Lejer Zoltán.

 

A másik oka a feszültségnek az, hogy több körzetben is félreállítottak bejáratott képviselőket, és ezeket nem nézik többen jó szemmel. Főként azt, hogy jól meghatározható körből jöttek az új jelöltek. Osztálytársak, barátnők és így tovább. Úgy tudjuk, hogy volt néhány körzet, ahol nehezen találtak vállalható indulót, végül lett, aki lett.

 

Egy további ok pedig a Fidesz és a KDNP közötti feszültség. Úgy tudjuk, már korábban is volt vita a két kormánypárt között, és kis híján szakadás lett a vége. Akkor az országos politikából érkezett békítő. A viszony azóta sem rózsás ezek szerint.

 

(a cikket teljes terjedelmében a kecsup.hu oldalán olvashatják)