Fertőtlenítést rendeltek el a büntetésvégrehajtó-intézetben

Tiszalökön és az összes többi börtönben teljes védőfelszerelésben végezték a fogvatartottak és a büntetés-végrehajtás személyzete a börtönök megelőző fertőtlenítését azóta, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elrendelte azt.

 

Ez kiterjed a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedő utakra, a fogvatartotti mozgási útvonalakra, a sétaudvarokra, a sportudvarokra, a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségére.

 

Nem maradtak ki a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségei, azok berendezési tárgyai, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő gépjárművek sem.

 

A magyar börtönökben jelenleg nincsen új koronavírussal fertőzött fogvatartott, amely a büntetés-végrehajtási szervezet által eddig bevezetett megelőző intézkedéseknek és a helyzet kezelésére kialakított szakmai protokoll hatékonyságának köszönhető - áll a Büntetés-végrehajtás közleményében.

 

(kép+szöveg: 112press.hu)