Ferencváros után Józsefvárost is bünteti a kormány – több mint egymilliárdot nyúlnak le

Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével - elég itt csak arra a 9 milliárd forintra utalnom, amit a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra elköltött. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya.

 

A meghiúsult támogatás által érintett fejlesztések: 200 millió forint értékben bölcsőde- és óvodafejlesztés, 150 millió forint értékben a Horváth Mihály tér fejlesztése, 60 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztése, 95 millió forint értékben közbiztonsági fejlesztések, 620 millió forint értékben önkormányzati bérlakásfejlesztések.

 

A történtek egyértelművé teszik, hogy Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője, aki alig néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy mindent meg fog tenni a józsefvárosi fejlesztési pénzekért költségvetési tárgyalásai során, méltatlanná és alkalmatlanná vált a kerületi lakosok képviseletére. Ezért felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előrehozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé.

 

Miközben a Kormány egyértelműen politikai leszámolásra használja a veszélyhelyzet időszakát, a Józsefvárosi Önkormányzat a jövőben is mindent meg fog tenni az önkormányzat működésének biztosítása, a kerületi lakosok védelme és biztonsága érdekében – írta közösségi oldalán Pikó András Józsefváros polgármestere csütörtök délután.