Ferenc pápa Magyarországra látogat szeptemberben

„Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön” – áll abban a közleményben, amit Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke jegyez.

 

„Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára” – olvasható a tájékoztatóban.

 

A rendezvény honlapjának megfogalmazása szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célja „Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben. Tanúságtétel a világ felé Isten végtelen szeretetéről, aki emberré lett, és köztünk maradt valóságosan az Élet Kenyerében. Célja még hitünk e szent titkának megismertetése és megszerettetése, az eucharisztikus élet előmozdítása a hívek körében, hogy élő Krisztus-kapcsolatban élve, hiteles, tanúságtevő keresztényként legyenek jelen a világban Isten dicsőségére és a lelkek üdvösségére.”

 

II. János Pál volt az első pápa, aki Magyarországra látogatott. Az „utazó pápának” is nevezett katolikus egyházfő kétszer járt Magyarországon: először 1991 augusztusában, másodszor 1996 szeptemberében.