Felmondását fontolgatja az Index több munkatársa

Ennek oka, hogy nem értenek egyet az Indexnél zajló folyamatokkal, illetve konkrétan azzal, hogy szerdán Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette, hogy rendes felmondással megszünteti Dull Szabolcs munkaviszonyát. Ezt többen úgy értékelték, hogy ezzel vége annak, amivel azonosulni lehet, Bodolairól pedig nagyon sokan negatív véleményt fogalmaztak meg.

 

A Media1 többekkel is beszélt, ez alapján meglehetősen nagynak tűnik a felháborodás a legújabb fejleménnyel összefüggésben.

 

Bár a stáb tagjai nincsenek könnyű helyzetben, hiszen mostanra alig maradtak szóba jöhető független médiumok a magyar médiapiacon, ahová átmehetnek, ráadásul az Index-stáb létszáma 100 fős, várhatóan többen mégis beadják a felmondásukat, sőt az sem kizárt, hogy akár tömegesen is sor kerül távozásokra.

 

Néhány héttel ezelőtt Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese a Media1 rádió- és podcast műsorában úgy nyilatkozott, szerinte ha bármilyen változás lenne Dull Szabolcs kapcsán, leváltanák vagy bármi történne vele, az egészen biztosan felkorbácsolná az indulatokat a szerkesztőségben, mert az ő személye a „kulcs” abban, amit jónak gondolnak a lap jövője szempontjából.

 

A Media1 július 6-i műsorának arra a kérdésére, hogy van-e ilyen esetre „B” tervük a fiókban, a főszerkesztő-helyettes azt mondta, bizakodik, hogy ilyesmi nem következik be, nem lesz szükség ilyesmire, hiszen „miért kellene leváltani Dullt, elvégre nagyon sikeres, piacvezető lapot csinál, nagyon egységes és iránta lojális szerkesztőséget vezet, és remélhetőleg még így is marad sokáig. ”

 

Az Index igazgatósága egyébként egyelőre nem nevezett ki új főszerkesztőt, itt tehát hasonló a helyzet, mint amikor pár hete Ződi Zsolt vezérigazgató egy héttel a kinevezése után távozott, majd a pozícióját betöltetlenül hagyták. Ma azonban Bodolai László azt is bejelentette, hogy Szombathy Pál, a Magyar Hírlap egykori főszerkesztője lesz az Index vezérigazgatója.