Felmond a Klubrádióban az alapító-műsorvezető – Momentum-színekben lenne polgármester Pikó András

A rádiós műsorvezető úgy nyilatkozott mind a Klubrádiónak, mind a Média1 portálnak, hogy azért mond fel a rádióban, mert „nem szeretne nem tiszta helyzeteket.”

 

Az indulás lehetősége már áprilisban felmerült, de akkor még nem döntött a műsorvezető. Tegnap este viszont – amint a rádió ma reggeli műsorában immár egyedül maradt műsorvezető társának, Pálinkás-Szűcs Róbertnek elmondta – megszületett a megállapodás a Momentummal s a politikai korrektség jegyében a ma reggeli műsorban ezek után már nem is kívánt részt venni.  

 

A rádió áprilisi műsorában még így vallott a terveiről:

 

„Mi, civilek, elkezdtünk tervezni, fontos helyi ügyekben akciózni és szakpolitikai programokat írni, a pártok pedig nyilván elkezdtek egyeztetni, tárgyalni egymással választásról, kampányról, a majdani testületről. A két folyamat a napokban úgy ért össze, hogy a Momentum a többi párt nevében felkért engem polgármester-jelöltnek. A felkérés esélyt jelent arra, hogy a civilek szempontjai, programjai és módszerei egyetlen budapesti kerületben érvényre juthassanak. Persze azt, hogy ez az esély megvalósuljon, garanciákkal kell biztosítani. Itt még nem tartunk, emiatt egyelőre nem tudtam elfogadni a felkérést, tehát nem vagyok még polgármester-jelölt. (…) Mint hallom, a kerületekért felelő pártok által megnevezett potenciális polgármesterjelöltek bírják a többi párt támogatását is, de egy ilyen komoly vállalkozáshoz komoly garanciák kellenek. Amíg ezek nem születnek meg, teszem a dolgom: itt, Józsefvárosban civilként és a Klubrádióban pedig újságíróként, pártatlanul.”


(forrás: szabadhir.hu; kép: Eifert János)