Felhagy a színészettel a legendás művész Haumann Péter

Nem tér vissza a színpadra Haumann Péter – írja a Színház.online.hu az ATV Húzós című beszélgetésére hivatkozva. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész a műsorban leghíresebb darabjaira, a III. Richárd vagy Szókratész szerepére is visszagondolt.

 

Arra a kérdésre, hogy miért nem tanít, azt válaszolta, 1989 előtt ugyan felkérték, de később azt a választ kapta, hogy „nem tudjuk megoldani”. A színész úgy fogalmazott, hogy az akkori tanárok nem szerették, ha egy más gondolkodású ember jön közéjük. Később meg nem nagyon hívták, de nem is menne. Szerinte nem bírta volna ki, hogy olyanokkal döntsön a jelentkező fiatalokról, akikkel nem jött ki igazán, mert erősen más a véleménye.

 

A Katona József Színházban töltött utolsó éveiről szólva azt mondta, nem volt boldog. Hangsúlyozta, hogy jó színházról van szó, de vele „nem tudtak igazán gazdálkodni”, pedig volt még benne erő. Haumann Péter végül kifejtette, hogy nincs benne hiányérzet, bár nem játszott el mindent, amit szeretett volna, már nem akar visszatérni, és ezért nem is fáj a szíve.