Fejezd ki önmagad otthonod stílusos dekorálásával

A saját stílus kialakításához nem kell más, csak önmagunkat kell adnunk. Mindazon tárgyak, melyek megtetszenek és lelki szemeink előtt beleillenek az otthoni környezetbe, biztosan jól mutatnak majd. A mömax dekorációs kínálata óriási, így az ebben található kiegészítőkkel bárki könnyedén saját ízlésére formálhatja otthonát. A különböző lakberendezési stílusok ismerete egyszerűbbé teheti a választást, ezért cikkünkben erre térünk ki bővebben.

 

Találjuk meg a közös pontokat

 

A legnagyobb problémát az egyes dekorációs elemek kiválasztásánál a hatalmas választék adja. Az üzletek polcain és az online boltok kínálatában számtalan fali, asztali kiegészítőt találunk, amelyeket nehéz egységes dizájnba foglalni.

 

Minden stílusnak van egy sajátos hangulata, színvilága, mégis van néhány átfedés a különböző stílusok között. Ha megismerjük a közös pontokat, könnyebben tudunk egységet kovácsolni a meglévő és az új tárgyak között. Mielőtt válogatásba kezdünk, meg kell ismernünk a lakásban található kiegészítők stílusát és ehhez igazítani a keresést. 

 

A stílusokról bővebben

 

Néhány alapvető stílust mindenképpen ismernünk kell, hogy jó döntéseket hozhassunk.

 

  • -Hagyományos

  • -Átmeneti

  • -Kortárs

  • -Bohém

  • -Ipari

 

A hagyományos lakberendezési stílus a színgazdag, elsősorban a múlt század világát idéző tárgyak használatát jelenti. A gazdag textúrájú és mintázatú szövetek, sötét fából készült bútorok mindezt felerősítik. Természetesen a kor szelleméhez igazodva finomíthatunk a részleteken és ezzel egyfajta modern hangulatot is becsempészhetünk a dizájnba. A virágminta, porcelán és sárgaréz kiegészítők és a bonyolult részletek jellemzőek.

 

Az átmeneti hangulat stílusjegyei főként a semlegesség és a kényelem. A modern és hagyományos darabok keverésével jön létre az egyedi stílus, melyben jól kifejezhetjük önmagunkat. Látványos világítótestek kerülnek fókuszba és a semleges színek mellett a jól használható bútorok.

 

A kortárs berendezésre a lekerekített formák, tiszta vonalak jellemzőek, geometrikus mintákkal dekorált falak és bútorok, valamint a minimalista kiegészítők.

 

Szögletes vagy vidám

 

Az össze-vissza dobált bútorok és kiegészítők látványa tönkreteheti a teret. De a kifinomult válogatás eredménye a bohém stílus lehet. Az utazásaid során felhalmozott emlékek jól megférhetnek a különböző anyagok sokszínűségével. Erre a stílusra jellemző a rengeteg textília használata, rongyszőnyegek, kerámiák sokasága. Ügyelj arra, hogy ne káosz uralkodjon, hanem legyen a tér színes és vidám hatású.

 

Az ipari stílus elsősorban a fával és fémmel kevert lakberendezési tárgyakat használja. A fekete, szürke falak és világos fa jól mutat együtt. A kopottas hatású fém elemek, csövek még nagyobb hatással lesznek a helyiségre.