Ezért hasznos a szálerősített beton

Nincs ez másképp a betonozással sem. Szerencsére ma már rendelkezésre áll jó néhány technológia, illetve megoldás, melyek lehetővé teszik, hogy a minőségről és a gyors munkavégzésről se kelljen lemondanunk.

 

Ezek közül az egyik a szálerősített beton alkalmazása, melyet akár saját kezűleg is elkészíthetünk a MesterekFutára betonszerkezet erősítésére szolgáló termékeinek felhasználásával. 

 

Nézzük, hogy miért is lehet számunkra hasznos a szálerősített beton, és mi az elkészítésének a “receptje”!

 

Mit nevezünk szálerősített betonnak?

 

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondhatjuk, hogy olyan betonról van szó, amihez speciális tulajdonságokkal rendelkező “szálakat” keverünk. Tesszük ezt azért, hogy sokkal szilárdabb és nagyobb teherbírással rendelkező betonelemeket kapjunk végeredményként.

 

Lényegében tehát jobb minőségű betont tudunk előállítani anélkül, hogy betonacélt vagy betonacélhálót kellene alkalmazni. Ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy a szálerősítés nem minden esetben képes kiváltani őket, ezt mindenképpen szem előtt kell tartanunk, amikor egyik vagy másik megoldás mellett döntünk.

 

Milyen előnyei vannak?

 

Amellett, hogy erősebb, s ezáltal magasabb minőségű betont tudunk létrehozni, a szálerősítésnek más pozitívumai is vannak:

 

  • -Megakadályozza, hogy a beton megrepedjen

  • -Javítja a beton fagyállóságát

  • -Kevésbé tesznek kárt a betonban az olvadási-fagyási ciklusok

  • -Gyors munkavégzést tesz lehetővé

  • -Nemcsak gyorsabb, hanem olcsóbb is dolgozni vele

  • -Egyszerűen elkészíthető

 

És ha már elkészítés, akkor nézzük, mi a “receptje”!

 

Mi magunk is elkészíthetjük

 

Szálerősített betont készen is lehet kapni, de saját kezűleg is bekeverhető. Ez utóbbi esetben szükség van betonra, betonkeverő gépre, illetve az erősítést biztosító szálakra, amik készülhetnek például üvegből vagy műanyagból is.

 

Használjuk ki a szálerősített beton nyújtotta előnyöket!

 

Amikor sor kerül valamilyen szakipari munka elvégzésére, akkor mindannyiunk számára fontos, hogy tartós legyen a végeredmény, mindamellett, hogy a gyorsaságról sem igen akarunk lemondani. Elvégre alig várjuk, hogy befejeződjön a projekt, és használhassuk az elkészült ingatlant vagy helyiséget.

 

Ez természetesen akkor is így van, ha betonozásról van szó, ám ehhez a munkafolyamathoz remek megoldást jelent a szálerősített beton alkalmazása, amit házilag is könnyen elő tudunk állítani.

 

Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy ellátogatunk a MesterekFutára webshopjába, és leadjuk a rendelésünket az erősítő szálakra, amiket utána hozzá tudunk adagolni a betonhoz.