Ezért használj nyárigumi keresőt

A megfelelő gumi kiválasztása mind a kényelmes, mind a biztonságos vezetésben egyaránt nélkülözhetetlen. Ha nem jól választod ki a szükséges autóalkatrészt, az baleset-, sőt akár életveszélyes is lehet. Ebben jelenthet nagy segítséget egy praktikus nyárigumi kereső.

 

Miért fontosak a gumi paraméterei?

 

Egy gumiabroncs számtalan kritériumnak kell, hogy maradéktalanul megfeleljen. A kocsi felszereltsége, típusa, esetleg kivitelezése befolyásolhatja a méretet. A maximális sebesség a futásteljesítményre és a tapadásra lehet kihatással. A technológia kialakítása a kanyarstabilitást könnyítheti vagy nehezítheti meg.

 

Láthatod, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen szempontok szerint veszel autógumit. Egyetlen tényezőről sem szabad megfeledkezned, hiszen azzal a saját és mások épségét is veszélyeztetheted. Nem véletlen használják sokan a Gumidirekt akciós nyárigumi kereső weboldalát.

 

Mutatószámok a nyárigumi keresőben

 

A legtöbb kereső által mindenekelőtt megadhatod a keresett termékcsoportot. Így nem csak a nyári gumiabroncsok, hanem a téli és a négyévszakos autógumik között is keresgélhetsz. Szintén beállíthatod a gumi méretét, profilarányát és a keréktárcsa átmérőjét. Ez utóbbi adatokról a kocsi keréknyomás táblázatában olvashatsz bővebben.

 

Végül ugyancsak kiválaszthatod a terhelési (XL / RF) és a sebesség indexet (km/h). Ha például a gumiabroncs 101W jelölésű, az azt jelenti, hogy 825 kg a maximális terhelhetősége és 270 km/h a max. sebessége. Ne feledkezz meg ezen kívül a gyártóról sem, amely paramétereit szintén te szabhatod meg.

 

Mikor válts nyárigumira?

 

A nyárigumira való váltás időpontja függ a helyi időjárási viszonyoktól és a gumik típusától. Általánosságban akkor ajánlott a nyárigumikat felhelyezni, amikor az átlaghőmérséklet tartósan meghaladja a 7 Celsius-fokot. Az optimális időpont általában a tél vége vagy a tavasz eleje.

 

Hivatalosan a személygépkocsik 1,6 mm profilmélységig használhatók, míg a teherautók 3 mm profilmélységig. Ha azonban teljes biztonságban szeretnéd magadat tudni, tanácsos már 2 mm profilmélységnél lecserélni a gumiabroncsot. Erre minden esetben jó, ha odafigyelsz, hiszen a testi épséged a tét.

 

Praktikum és időhatékonyság

 

Jól látható, milyen sok különböző tulajdonsága lehet egy gumiabroncsnak. Mennyi mindenre kell egyszerre odafigyelni a kiválasztásánál. Valamennyi paraméter folyamatos észben tartása azonban jelentős idő- és energiaveszteséggel járhat.

 

Egy nyárigumi keresőben egyszerűen és gyorsan ki tudod választani a szükséges feltételeket, elkerülve ezzel az időpazarlást és a pontatlanságokat. Természetesen az is nagy segítséget jelenthet, ha konzultálsz egy szakértővel vagy egy gumiszervízzel.